Κοσμος

Το Ισραήλ αναχαίτισε πύραυλο και drones που φέρεται να εκτοξεύτηκαν από την Υεμένη

Ο «στόχος» ήταν στο νότιο Ισραήλ, στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισραηλινό τανκ εκτοξεύει πυρά
Ισραηλινό τανκ εκτοξεύει πυρά © EPA/HANNIBAL HANSCHKE

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι αναχαίτισε πύραυλο και drones στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, με τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης να αναλαμβάνουν την ευθύνη

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι αναχαίτισε πύραυλο και drones που εκτοξεύθηκαν από την περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, με τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης να αναλαμβάνουν την ευθύνη.

Το πρωί της Τρίτης, σειρήνες για αεροπορικές επιδρομές ήχησαν σήμερα στην περιοχή της πόλης Εϊλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα, με τον ισραηλινό στρατό να προειδοποιεί αρχικά για «πιθανή εχθρική εισβολή αεροσκάφους».

Οι κάτοικοι στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο έτρεξαν να κρυφτούν στα καταφύγια, με τον στρατό να ανακοινώνει τελικά ότι εξουδετέρωσε «αεροπορικό στόχο που προσέγγιζε το ισραηλινό έδαφος» και πως «σεν υπήρξε απειλή ή κίνδυνος για τους αμάχους».

«Ένας πύραυλος εδάφους-εδάφους εκτοξεύθηκε προς το ισραηλινό έδαφος από τη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας και αναχαιτίστηκε με επιτυχία από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Arrow», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι.

Επιπλέον, ισραηλινά μαχητικά σηκώθηκαν και κατέρριψαν «εχθρική ιπτάμενη συσκευή», η οποία δεν πρόφτασε να μπει στον εναέριο χώρο του Ισράηλ.

«Το drone που κατευθυνόταν προς την Εϊλάτ εκτοξεύθηκε από την Υεμένη»

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, μια χώρα που έχει ακτές στην Ερυθρά Θάλασσα, δήλωσαν σήμερα ότι εκτόξευσαν «τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη» (drones) προς την κατεύθυνση του Ισραήλ, ως απάντηση στους βομβαρδισμούς του εναντίον της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης των Χούτι Αμπντελαζίζ μπεν Χαμπτούρ απάντησε σε σχετική ερώτηση του AFP ότι «τα drones αυτά ανήκουν στην Υεμένη».

Παρόμοια επίθεση με drones -για την οποία το Ισραήλ κατηγόρησε τους Χούθι- έγινε την Παρασκευή, με ισραηλινά αεροσκάφη να απωθούν «εθχρικούς στόχους» που κατευθύνονταν προς το νότιο Ισραήλ.

Από τα θραύσματα μετά την κατάρριψη του drone, έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφριά στην πόλη Τάμπα της Αιγύπτου, ακριβώς απέναντι από την Εϊλάτ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.