Κοσμος

Η «αντιεπαγγελματική» συμπεριφορά του αφεντικού της AirAsia - Έκανε μασάζ ημίγυμνος σε σύσκεψη

Ήταν μια «αγχωτική εβδομάδα» για τον Μαλαισιανό μεγιστάνα των αερογραμμών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
AirAsia: Σάλος με τον ιδρυτής της αεροπορικής εταιρίας, Τόνι Φερνάντες - Έκανε μασάζ ημίγυμνος κατά τη διάρκεια σύσκεψης - Τα σχόλια στα social media.
Ο Τόνι Φερνάντες, ιδρυτής της AirAsia, δέχεται μασάζ κατά τη διάρκεια εταιρικής σύσκεψης © LinkedIn/Tony Fernandes

AirAsia: Σάλος με τον ιδρυτής της αεροπορικής εταιρίας, Τόνι Φερνάντες - Έκανε μασάζ ημίγυμνος κατά τη διάρκεια σύσκεψης - Τα σχόλια στα social media.

Έντονες επικρίσεις δέχεται ο Τόνι Φερνάντες, ιδρυτής της αεροπορικής εταιρείας AirAsia, αφότου δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία του κάνουν μασάζ κατά τη διάρκεια διοικητικής σύσκεψης.

Ο πρώην ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού συλλόγου Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς μοιράστηκε την εικόνα σε μια ανάρτηση στο LinkedIn, η οποία έκτοτε έχει διαγραφεί.

Ο Μαλαισιανός επιχειρηματίας έγραψε ότι ήταν μια «αγχωτική εβδομάδα», προσθέτοντας: «Αγαπώ την Ινδονησία και την εταιρική κουλτούρα της AirAsia, καθώς μπορώ να κάνω ένα μασάζ κατά τη διάρκεια συνάντησης».

Η φωτογραφία του Φερνάντες επικρίθηκε δριμύτατα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ορισμένους να την περιγράφουν ως «αντιεπαγγελματική», καθώς και «ακατάλληλη και παράλογη», όπως αναφέρει το BBC News.

«Θα έπρεπε να δίνει παράδειγμα καλής εργασιακής ηθικής και κουλτούρας, όχι να επιδεικνύει το σώμα και τα προνόμιά του», σημείωσε ένας χρήστης.

Ένας άλλος είπε: «Μερικοί CEO πρέπει να μείνουν εκτός LinkedIn». Άλλοι ήταν λιγότερο καυστικοί. Ένας χρήστης αστειεύτηκε ότι η ασυνήθιστη εθιμοτυπία του Φερνάντες στο γραφείο ήταν αυτό που θα έπρεπε να είναι η «εργασία από το σπίτι».

Tόνι Φερνάντες: Η απάντηση της Μαλαισίας στον Ρίτσαρντ Μπράνσον

Έχοντας σπουδάσει σε ένα από τα κορυφαία ιδιωτικά σχολεία της Βρετανίας, το Έπσομ Κόλετζ, ο Φερνάντες αγόρασε την οικονομική αεροπορική εταιρεία AirAsia από την κυβέρνηση της Μαλαισίας το 2001 για λιγότερο από ένα δολάριο.

Συνέχισε να είναι ιδιοκτήτης του ποδοσφαιρικού συλλόγου ΚΠΡ στο δυτικό Λονδίνο, ενώ ίδρυσε την πρώην ομάδα της Formula 1, Κάτερχαμ.

Ο 59χρονος Φερνάντες έχει χαρακτηριστεί από ορισμένους ως η απάντηση της Μαλαισίας στον ιδρυτή της Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον.

Οι δυο τους μάλιστα δεν διστάζουν να επιδοθούν σε υψηλής δημοσιότητας κόντρες.

Ένα στοίχημα μεταξύ των δύο μεγιστάνων οδήγησε στον Μπράνσον να ντυθεί αεροσυνοδός που εξυπηρετούσε επιβάτες στις πτήσεις της AirAsia.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Φερνάντες αξίζει 335 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, το ποσό αυτό σηματοδοτεί μια σημαντική πτώση από το 2014, όταν η αξία του ήταν σχεδόν διπλάσια, στα 650 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Φερνάντες είναι ιδιαίτερα ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ τα χρησιμοποίησε κατά κόρον για να ενημερώνει το κοινό καθώς κατευθυνόταν προς τη Σουραμπάγια στην Ινδονησία, για να συναντήσει συγγενείς των επιβατών στην εξαφανισμένη πτήση QZ8501 της AirAsia το 2014.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ