Μουσικη

Taylor Swift: Με τo «Eras Tour» έγινε και επισήμως δισεκατομμυριούχος

Οι συναυλίες της φέτος πρόσθεσαν πολλά εκατομμύρια δολάρια στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των ΗΠΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Taylor Swift ©  Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Rock and Roll Hall of Fame
Taylor Swift © Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Rock and Roll Hall of Fame

Taylor Swift: Εκτόξευσε την αξίας της στο 1 δισεκατομμύριο  - Οι συναυλίες της φέτος πρόσθεσαν πολλά εκατομμύρια δολάρια στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας

Σύμφωνα με ανάλυση του Bloomberg News, η περιοδεία «Eras Tour» που έσπασε ρεκόρ της Taylor Swift εκτόξευσε την καθαρή της αξία στο 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια.

«Η Swift Inc. είναι ουσιαστικά ένας πολυεθνικός όμιλος με την πιο αφοσιωμένη πελατειακή βάση στον κόσμο, τον πιο χαρισματικό διευθύνοντα σύμβουλο και σημαντική οικονομική δύναμη», αναφέρει το άρθρο του Bloomberg, εκτιμώντας ότι οι 53 ημερομηνίες της περιοδείας της στις ΗΠΑ φέτος πρόσθεσαν 4,3 δισεκατομμύρια δολάρια στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της χώρας.

Η ανάλυση του Bloomberg

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η περιοδεία «Eras Tour» κέρδισε πάνω από 700 εκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις εισιτηρίων για τις συναυλίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής - και σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα κέρδη από την ταινία «Eras Tour» που έπιασε ταμεία ή το διεθνές σκέλος της περιοδείας της, το οποίο ξεκινά στη Νότια Αμερική τον επόμενο μήνα.

 Για να υπολογίσει τη νέα ιδιότητα της Swift ως δισεκατομμυριούχου, το Bloomberg ανέλυσε την αξία του μουσικού της καταλόγου και των πέντε σπιτιών της, καθώς και τα κέρδη από τις πωλήσεις μουσικής, το streaming, τα εισιτήρια των συναυλιών και τα εμπορεύματα. Η εκτίμηση έλαβε επίσης υπόψη τον φόρο εισοδήματος, τα έξοδα περιοδειών και ταξιδιών και την πληρωμή των υπαλλήλων της.

Η Swift βρίσκεται σίγουρα σε υψηλά επίπεδα καριέρας με την επιτυχία της περιοδείας Eras Tour και της ταινίας συναυλίας που τη συνοδεύει, η οποία έχει αποφέρει πάνω από 178 εκατομμύρια δολάρια, καθώς και σε προσωπικό επίπεδο χάρη σε ένα νέο ειδύλλιο με τον στενό επιθετικό των Kansas City Chiefs Travis Kelce. Η επιρροή της έχει ισχύ και στο NFL (National Football League), καθώς οι τιμές των εισιτηριών για αγώνα των Kansas City έχουν ανέβεθ κατά 40%, από τα 83 στα 119 δολάρια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ