Κοσμος

«Φέρτε πίσω το μωρό μου»: «Κραυγή» από τη μητέρα της 21χρονης αιχμάλωτης από τη Χαμάς

Πώς περιγράφει τη στιγμή που είδε το παιδί της στο βίντεο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η μητέρα της 21χρονης που βρίσκεται αιχμάλωτη από τη Χαμάς κρατά στα χέρια φωτογραφία της κόρης της και κάνει δηλώσεις στις κάμερες
«Κραυγή» από τη μητέρα της 21χρονης Μία που βρίσκεται αιχμάλωτη από τη Χαμάς © Youtube / France24 English

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η μητέρα της 21χρονης αιχμάλωτης από τη Χαμάς για το βίντεο με την κόρη της

Η Κέρεν Σεμ είδε την κόρη της, Μία, στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς το βράδυ της Δευτέρας (16.10). Η 21χρονη αιχμάλωτη απηύθυνε έκκληση για τη γρήγορη απελευθέρωσή της. Η μητέρα της περιέγραψε πώς ένιωσε όταν αντίκρισε την κόρη της στην οθόνη, και είπε συγκλονισμένη: «Φέρτε πίσω το μωρό μου». 

«Ούρλιαξα όταν είδα το βίντεο της Μία, γιατί είδα ότι είναι ζωντανή, αλλά όταν την είδα ξανά, είδα ότι είναι τραυματισμένη», δήλωσε σε συνέντευξή Τύπου η Κέρεν Σεμ, μητέρα της αιχμαλώτου της Χαμάς. Η Μία Σεμ από τις 7 Οκτωβρίου κρατείται αιχμάλωτη από την τρομοκρατική οργάνωση. Η 21χρονη συμμετείχε στο φεστιβάλ για την ειρήνη στη μεθόριο του Ισραήλ, όπου 260 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Η μητέρας της νεαρής κοπέλας είπε ότι η οικογένειά της είχε ακούσει φήμες ότι η Μια πυροβολήθηκε στον ώμο ή στο πόδι, αλλά μπορούσαν να καταλάβουν από το βίντεο ότι πυροβολήθηκε στον ώμο και ότι είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. «Βλέπω ότι είναι πολύ τρομοκρατημένη, πονάει πολύ, και μπορώ να δω ότι λέει αυτό που της λένε να πει», ανέφερε η Κέρεν Σεμ.

«Έχουμε υποστεί μια εξωφρενική τρομοκρατική επίθεση που θα μπορούσε να γίνει στη Γαλλία αύριο ή στις ΗΠΑ. Ο εχθρός είναι σατανικός», δήλωσε η Σεμ. Ο πρώην επικεφαλής της Σιν Μπετ (μυστικές υπηρεσίες Ισραήλ) Γάκοβ Πέρι, επίσης παρών στη συνέντευξη Τύπου, ανέφερε: «Η πρώτη ματιά που μας έδωσε η Χαμάς ως μήνυμα, σημαίνει ότι οι άνθρωποι είναι ζωντανοί και χρειάζονται ιατρική βοήθεια, και (οι Χαμάς) αναλαμβάνουν όλη την ευθύνη για την προσωπική τους υγεία και την επιστροφή τους στο σπίτι».

Σύμφωνα με ανάλυση των μεταδεδομένων του βίντεο που πραγματοποιήθηκε από τους New York Times αποκάλυψε ότι, τουλάχιστον μερικά από τα πλάνα, έχουν γυριστεί έξι μέρες πριν.

Η 21χρονη αιχμάλωτη στο βίντεο της Χαμάς

Στα πλάνα που κοινοποίησε η Χαμάς, πρόσωπα που δεν φαίνονται στην κάμερα της, περιποιούνται το βαριά τραυματισμένο –και πιθανόν μολυσμένο- δεξί χέρι της.

«Είμαι η Μάγια Σαμ, είμαι 21 ετών από τη Σοχάμ. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Γάζα. Επέστρεψα νωρίς το πρωί του Σαββάτου από ένα πάρτι στην περιοχή Σντερότ. Τραυματίστηκα σοβαρά στο χέρι. Με έφεραν στη Γάζα και με μετέφεραν στο νοσοκομείο εδώ για τρεις ώρες. Με φρόντισαν και μου παρείχαν φαρμακευτική αγωγή. Σας ζητώ απλώς να με φέρετε πίσω στο σπίτι μου το συντομότερο δυνατό, στην οικογένειά μου, στους γονείς μου, στα αδέλφια μου. Σας παρακαλώ, πάρτε με από εδώ το συντομότερο δυνατό», ακούγεται να λέει.

Διαβάστε περισσότερα για τον πόλεμο στο Ισραήλ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ