Κοσμος

«Η Χαμάς είναι απάνθρωπη»: Ο Νετανιάχου έδειξε στον Μπλίνκεν εικόνες με δολοφονημένα μωρά

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν από τον λογαριασμό του Ισραηλινού πρωθυπουργού στο Χ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού κατηγορεί τη Χαμάς για θηριωδία, δημοσιεύοντας φωτογραφίες με καμένα μωρά

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες με νεκρά μωρά κατηγορώντας την ισλαμιστική οργάνωση της Χαμάς για τη θηριωδία.

Τις φωτογραφίες αυτές έδειξε σήμερα ο Νετανιάχου στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα στο Τελ Αβίβ.

Σε ανάρτηση που έκανε το πρωθυπουργικό γραφείο του Ισραήλ στο Χ, γίνεται λόγος για «φρικιαστικές φωτογραφίες μωρών που δολοφονήθηκαν και κάηκαν από τα τέρατα της Χαμάς». «Η Χαμάς είναι απάνθρωπη, η Χαμάς είναι ο ISIS», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Την ανάρτηση συνοδεύουν τρεις φωτογραφίες: στις δύο από αυτές φαίνονται σώματα μωρών που έχουν απανθρακωθεί, ενώ στην τρίτη διακρίνεται ένα βρέφος με αίματα.

H ATHENS VOICE δημοσιεύει μόνο την ανάρτηση χωρίς τις φωτογραφίες:

Μιλώντας κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Άντονι Μπλίνκεν σημείωσε ότι μετέβη στο Ισραήλ ως αξιωματούχος των ΗΠΑ αλλά και «ως Εβραίος».

«Μου είναι αδύνατο να κοιτάζω τις φωτογραφίες των οικογενειών που σκοτώθηκαν… και να μην σκέφτομαι τα δικά μου παιδιά… Μωρά που σφαγιάστηκαν, σώματα που βεβηλώθηκαν, νέοι άνθρωποι που κάηκαν ζωντανοί, γυναίκες που βιάστηκαν, γονείς που εκτελέστηκαν μπροστά στα παιδιά τους, παιδιά μπροστά στους γονείς τους», ανέφερε.

Χτες, πάντως, το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει εκείνη τη στιγμή ότι η Χαμάς σκότωσε βρέφη στο κιμπούτς Κφαρ Αζά.