- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Βαρύς ο φόρος αίματος από την επίθεση της Χαμάς: Τουλάχιστον 200 Ισραηλινοί νεκροί - Πάνω από 1000 τραυματίες
Νεκροί 232 Παλαιστίνιοι και 1.700 τραυματίες από βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας
Ισραήλ - Παλαιστίνη: Τουλάχιστον 200 Ισραηλινοί νεκροί από την επίθεση της Χαμάς, σύμφωνα με τα ΜΜΕ - 232 Παλαιστίνιοι νεκροί και 1.700 τραυματίες.
Τουλάχιστον 200 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από τις σημερινές επιθέσεις της Χαμάς, μετέδωσε ο ισραηλινός σταθμός N12, σε νεότερο απολογισμό.
Παράλληλα το ισραηλινό υπουργείο Υγείας τόνισε ότι πάνω από 1.000 Ισραηλινοί έχουν τραυματιστεί.
Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσε ότι 232 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από σήμερα το πρωί στον παλαιστινιακό θύλακα από ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα.
Παράλληλα 1.700 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.
Η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε 150 ρουκέτες κατά του Τελ Αβίβ.
Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz ένα κτίριο στο Τελ Αβίβ κατέρρευσε από πλήγματα με ρουκέτες και δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Παράλληλα, σύμφωνα με μέσα ενημέρωση που πρόσκεινται στην Χαμάς, ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν το σπίτι του επικεφαλής της Χαμάς, του Γιεχία Αλ Σινουάρ, στο Χαν Γιουνίς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Επιχείρηση «Σιδερένια Ξίφη» κατά της Χαμάς
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν την επιχείρηση «Σιδερένια Ξίφη», κηρύσσοντας κατάσταση συναγερμού πολέμου.
Όπως ανέφεραν, θα χρησιμοποιήσουν «βαριά χερσαία μέσα» κατά μαχητών.
«Στόχος μας είναι να σκοτωθούν όλοι οι τρομοκράτες, όλες οι κοινότητες να απαλλαγούν από τους τρομοκράτες», τονίζει η ανακοίνωση του IDF.
Προειδοποίησε επίσης όσους ζουν στο Ισραήλ κοντά στη Λωρίδα της Γάζας να παραμείνουν μέσα στα καταφύγια μέχρι νεωτέρας.
Η ανακοίνωση συνεχίζει ότι οι IDF πραγματοποιούν αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα και αργότερα θα συνεχίσουν με «βαριά χερσαία μέσα».
Ανέφεραν σήμερα ότι σκότωσαν εκατοντάδες Παλαιστίνιους τρομοκράτες στο νότιο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας τις τελευταίες ώρες.
Μάχες σε 22 τοποθεσίες
Ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι τόνισε ότι οι μάχες μεταξύ Χαμάς και Ισραηλινών δυνάμεων συνεχίζονται και ότι αυτή τη στιγμή οι μάχες γίνονται σε 22 τοποθεσίες.
«Δεν υπάρχει κοινότητα στο νότιο Ισραήλ όπου δεν έχουμε δυνάμεις», ανέφερε ο Χαγκάρι.
«Υπάρχουν κοινότητες που έχουν εκδιωχθεί οι τρομοκράτες, αλλά θέλουμε να ολοκληρώσουμε πρόσθετες σαρώσεις της περιοχής πριν το ανακοινώσουμε", πρόσθεσε.
Έκανε λόγο για «καταστάσεις ομηρίας» στους οικισμούς Οφακίμ και Μπέρι. «Υπάρχουν ειδικές δυνάμεις εκεί με ανώτερους διοικητές και διεξάγονται μάχες με πυρά».
«Βρισκόμαστε σε πόλεμο», είπε.
Σε όλες τις περιοχές έχουν στηθεί οδοφράγματα.
Ο εκπρόσωπος του στρατού προειδοποίησε ότι κυκλοφορούν πολλές ψευδείς πληροφορίες σχετικά με τις μάχες. «Ειπώθηκε ότι ο Νίμροντ Αλόνι (ένας ανώτατος στρατηγός) απήχθη, αυτό δεν είναι αλήθεια. Ειπώθηκε ότι ο Άβι Ροσενφελτ (διοικητής της Μεραρχίας της Γάζας) απήχθη, αυτό δεν είναι αλήθεια».
Το Ισραήλ διακόπτει την ηλεκτροδρότηση στη Λωρίδα της Γάζας
Ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας Ίσραελ Κατς έδωσε εντολή για την διακοπή ηλεκτοδρότησης από σήμερα το βράδυ στη Λωρίδα της Γάζας.
"Δεν πρόκειται να είναι όπως ήταν στο παρελθόν", προειδοποίησε ο υπουργός σε ανακοίνωσή του.
Η Λωρίδα της Γάζας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο Ισραήλ και σε εισαγωγές καυσίμων για την ηλεκτροδότηση του αποκλεισμένου παλαιστινιακού θύλακα.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρώην κρατούμενοι περιγράφουν βασανιστήρια, ηλεκτροσόκ και βιασμούς στο πρώην εμπορικό κέντρο που μετατράπηκε σε φυλακή
Μαζική απενεργοποίηση λογαριασμών ανηλίκων μετά την εφαρμογή του νόμου για κάτω των 16 ετών
Η στάση των ΗΠΑ απέναντι στα ανοιχτά μέτωπα και η ρητορική της Ουάσιγκτον
Οι Ιρανοί αγωνίζονται για κάτι που αποτελεί τον πυρήνα και δικών μας αξιών, όσων έχουμε τη μεγάλη τύχη να ζούμε σε μια δυτική δημοκρατία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η «Μπίμπι» έδινε εδώ και χρόνια μάχη με μία σοβαρή μορφή καρκίνου
Πλειοψηφία κρατών-μελών ενέκρινε τη συμφωνία ΕΕ–Mercosur, με την υπογραφή να έρχεται στην Ασουνσιόν
Η NASA δεν αποκάλυψε ποιο μέλος του πληρώματος αντιμετωπίζει το πρόβλημα υγείας
«δέκα χρόνια χωρίς εσένα φαίνονται σαν μία ημέρα»
Ο ηθοποιός φέρεται να απείλησε οδηγό κατά τη διάρκεια νυχτερινής διαδρομής στο Λος Άντζελες
Χιλιάδες κάτοικοι έμειναν χωρίς ρεύμα
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
«Δεν υπάρχει σχέδιο για απαγχονισμούς – Έχουμε τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης», λέει ο Ιρανός ΥΠΕΞ
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Κορυφώνεται η ένταση μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης
Άκαρπη η συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών
Βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης το 2003
406 πολιτικοί κρατούμενοι έχουν απελευθερωθεί το τελευταίο διάστημα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.