- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Νέα κανονικότητα» οι καταρρακτώδεις βροχές στη Νέα Υόρκη λόγω της κλιματικής αλλαγής
Πλημμύρισαν οι δρόμοι, παρέλυσαν μετρό και αεροδρόμια
ΗΠΑ: Οι καταρρακτώδεις βροχές στη Νέα Υόρκη η «νέα κανονικότητα» λόγω της κλιματικής αλλαγής δηλώνει η κυβερνήτρια της Πολιτείας.
Οι καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν πλημμύρες στη Νέα Υόρκη είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής και πιθανότατα αντανακλούν μια «νέα κανονικότητα», δήλωσε η κυβερνήτρια της Πολιτείας, Κάθι Χόκουλ.
«Βεβαίως και ξέρουμε ότι αυτό είναι συνέπεια της κλιματικής αλλαγής. Αυτό δυστυχώς πρέπει να περιμένουμε ως νέα κανονικότητα», τόνισε η Χόκουλ.
Σχεδόν 20 εκατοστά βροχής έπεσαν σε ορισμένα μέρη της πολυπληθέστερης πόλης των ΗΠΑ καθώς καταρρακτώδεις βροχές έπεσαν τη νύχτα της Πέμπτης προς την Παρασκευή στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.
Οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες στους δρόμους της Νέας Υόρκης και παρέλυσαν εν μέρει τη λειτουργία του μετρό και των αεροδρομίων της μεγαλούπολης.
Πολλοί σταθμοί του δικτύου του μετρό της πόλης πλημμύρισαν εν μέρει και ορισμένες γραμμές διέκοψαν τη λειτουργία τους.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη - Πλημμύρες «απειλητικές για τη ζωή»
Η κυβερνήτρια της Πολιτείας κήρυξε χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη Νέα Υόρκη, το Λονγκ Άιλαντ και την κοιλάδα του ποταμού Χάντσον, προειδοποιώντας για πλημμύρες «απειλητικές για τη ζωή».
Σήμερα η Χόκουλ χαιρέτισε την ανταπόκριση των αρχών και είπε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα από την ισχυρές βροχοπτώσεις.
Relentless torrential rain inundated parts of New Jersey and New York City, with flooded roadways that stranded drivers and poured into public transportation.
— ABC News (@ABC) September 29, 2023
More than half a foot of rain fell in some areas. https://t.co/2oz7NchiOn pic.twitter.com/Tm6Lcy2ucv
Παράλληλα τόνισε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ένα μέτρο που επιτρέπει την ταχύτερη κατανομή πόρων για την αντιμετώπιση μιας κρίσης, θα παραμείνει σε ισχύ για τις επόμενες έξι ημέρες.
Πρόσθεσε ότι συνομίλησε με τον Λευκό Οίκο και με τον ηγέτη της πλειοψηφίας στη Γερουσία Τσακ Σούμερ και η κυβερνήτρια τόνισε ότι εκείνοι είναι διατεθειμένοι να υποστηρίξουν μια ομοσπονδιακή κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.