- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Εκτός νόμου έθεσε η Γερμανία άλλη μια νεοναζιστική σέκτα - Έφοδοι σε διαμερίσματα και γραφεία
Η ακροδεξιά οργάνωση στρατολογούσε παιδιά - Δολοφόνος μεταξύ των μελών της
Γερμανία: Η κυβέρνηση έθεσε εκτός νόμου τη ρατσιστική -εθνικιστική οργάνωση Artgmeinschaft - Μεγάλη επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων από τα ξημερώματα.
Το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας έθεσε σήμερα εκτός νόμου τη ρατσιστική - εθνικιστική οργάνωση Artgemeinschaft, κάνοντας λόγο για «ακροδεξιά οργάνωση, κατά της διεθνούς κατανόησης και της συνταγματικής τάξης».
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν η Ραδιοτηλεόραση Βόρειας Γερμανίας και Δυτικής Γερμανίας NDR και WDR, από τα ξημερώματα ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας διενεργούν έρευνα σε διαμερίσματα, γραφεία και αυτοκίνητα 39 στελεχών της οργάνωσης σε τουλάχιστον δέκα κρατίδια, κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία και συλλέγουν αποδείξεις.
Η οργάνωση υπάρχει από το 1951, όταν την ίδρυσε ο ναζιστής Βίλχελμ Κούσεροφ και οι αρχές εκτιμούν ότι έχει 150 μέλη, μεταξύ των οποίων πολλοί νέοι, αλλά και παιδιά, καθώς στόχος ήταν η προσέλκυση οικογενειών.
Ο «σκληρός» πυρήνας της «Artgemeinschaft» αποτελείται από περίπου 40 άτομα και υπάρχουν οκτώ περιφερειακές ομάδες και «κύκλοι φίλων».
Τα παιδιά των μελών της ομάδας ανατρέφονται σύμφωνα με παγανιστικά ήθη και γερμανικές-τευτονικές παραδόσεις, ενώ κεντρικό σημείο αναφοράς αποτελούν η θεωρία του Δαρβίνου και οι αντισημιτικές θεωρίες συνωμοσίας.
Τα μέλη θεωρούν ότι προστατεύουν μια σκανδιναβογερμανική φυλή, ανώτερη από όλες τις άλλες.
«Με αυτόν τον τρόπο συνδέονται άμεσα με τη φυλετική θεωρία του Γ' Ράιχ», επισήμανε η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία.
Μεταξύ των μελών της οργάνωσης ήταν και ο νεοναζί Στέφαν Ερνστ, ο οποίος το 2019 δολοφόνησε τον περιφερειάρχη του Κάσελ Βάλτερ Λύμπκε και εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θα ξεφύγει από τον Μαδούρο για να παραλάβει το βραβείο;
«ΗΠΑ και Ευρώπη να εγγυηθούν την ασφάλεια»
Διορία μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου
Η οικογένεια του άνδρα τη «συγχώρεσε»
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει σε συμφωνία μέχρι τα Χριστούγεννα
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Οι περιφερειακές αρχές διεξάγουν έρευνες για να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα του ιού
Η έγκαιρη προσέλευση δεν αποδείχθηκε αρετή αλλά παράπτωμα
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.