Κοσμος

Τάσα Φιλντς: Μια ναρκισσίστρια δολοφόνος

Έκανε πέντε γάμους, τρία παιδιά και μια δολοφονία

28058828_10215807199198740_8716476474297011906_n.jpg
Μιμή Φιλιππίδη
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τάσα Φιλντς: Μια ναρκισσίστρια δολοφόνος

Υπόθεση Τάσα Φιλντς: Χειραγωγούσε τους άντρες και έπαιρνε ό,τι ήθελε - Η δολοφονία του Μίτσελ Κεμπ και η ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης.

Η Τάσα Φιλντς ήταν 26 ετών όταν άρχισε να βγαίνει με τον 37χρονο Μίτσελ Κεμπ. Κάποια στιγμή το 2002, απέκτησαν μαζί μια κόρη, τη Λέξι. Μετά από αυτό, το ζευγάρι παντρεύτηκε σύντομα. Αλλά λιγότερο από ένα χρόνο μετά, η σχέση έληξε και η Τάσα έφυγε από το σπίτι παίρνοντας μαζί της την Λέξι. Σύντομα, άρχισε να βγαίνει με τον Γκρέγκορι Μόρτον. Παντρεύτηκαν μέσα σε λίγους μήνες. Σε αυτό το σημείο η Τάσα δεν είχε πάρει διαζύγιο ακόμη από τον Μίτσελ Κεμπ. Ζούσαν με τον Γκρέγκορι έξω από το Κολούμπια του Μιζούρι, αλλά λίγα χρόνια αργότερα χώρισαν.

Στη συνέχεια, η Τάσα μετακόμισε στη Φλόριντα με τη Λέξι. Το 2007 γνώρισε τον Ντουέην Μπαρεντάιν, διαζευγμένο πατέρα ενός αγοριού. Η Τάσα ήταν μια 31χρονη όμορφη ξανθιά που εργαζόταν στον παιδικό σταθμό, όπου ο Ντουέην άφηνε τον γιο του. Γοητεύτηκε από την Φιλντς επειδή όχι μόνο ήταν όμορφη, αλλά τα πήγαινε πολύ καλά με τον γιο του. Το ζευγάρι σύντομα άρχισε να συζεί και ο Ντουέην ένιωθε σαν πατέρας της Λέξι.

Όμως από την αρχή η Τάσα ήταν απρόθυμη να απαντήσει σε ερωτήσεις για το παρελθόν της και του έλεγε όλο και πιο περίεργες ιστορίες. Ο Ντουέην έβλεπε να έρχεται αλληλογραφία για την Τάσα, με διαφορα επίθετα. Επιπλέον, του έλεγε και πολλά ψέματα: Ότι είχε πτυχίο Νομικής, ότι ο πατέρας της ήταν ομοσπονδιακός δικαστής που είχε τυφλωθεί σε μια έκρηξη. Τελικά, στράφηκε στο διαδίκτυο γιατί ήθελε να μάθει ποια ήταν αυτή η γυναίκα που έμενε στο σπίτι του, μαζί με εκείνον και τον γιο του. Βρήκε μια παλιά άδεια γάμου με το όνομα της Φιλντς και ενός άντρα που ονομαζόταν Μίτσελ Κεμπ. Όταν ο Ντουέην τη ρώτησε σχετικά, η Τάσα είπε ότι είχε παντρευτεί όχι μόνο μία φορά στο παρελθόν, αλλά πέντε φορές. Ο Ντουέην συνέχισε να σκαλίζει και οι αναζητήσεις του τον οδήγησαν στον Κιθ Τζόουνς, άλλον έναν από τους πρώην φίλους της Τάσα Φιλντς. Ο Κιθ Τζόουνς μοιράστηκε μια ανησυχητική ιστορία που του είχε πει κάποτε η Τάσα: Ο Μίτσελ Κεμπ είχε βιάσει αυτήν και την κόρη της, αφού είχαν χωρίσει, και ο Γκρεγκ Μόρτον, ο τέταρτος σύζυγος της Φιλντς, τον πυροβόλησε στο στήθος. Ο Τζόουνς πίστευε ότι η ιστορία ήταν πολύ τραβηγμένη κι ο Μπαρεντάιν συμφώνησε. Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 2008, ανακάλυψε ότι η Φιλντς τον απατούσε. Την έδιωξε από το σπίτι και για μια ακόμη φορά άρχισε να ερευνά το παρελθόν της στο διαδίκτυο.

Ανακάλυψε ότι η Τάσα είχε δύο ακόμη παιδιά από δύο διαφορετικούς συζύγους και τα είχε εγκαταλείψει και τα δύο. Μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης της Τάσα, ο Ντουέην ανακάλυψε ότι ο Μίτσελ Κεμπ, ο τρίτος σύζυγός της, αγνοούταν από τις 24 Αυγούστου 2004 - είδε μια σειρά από απελπισμένα μηνύματα συγγενών του πρώην συζύγου της που έλεγαν «Ανησυχούμε πολύ. Πώς είναι ο Μιτς; Δεν έχουμε νέα του εδώ και τέσσερα χρόνια». Και τότε ο Ντουέην συνειδητοποίησε ότι η ιστορία της δολοφονίας που είχε πει ο Κιθ Τζόουνς δεν φαινόταν τόσο τραβηγμένη.

Μίλησε με συγγενείς του στο Μιζούρι, οι οποίοι δεν είχαν δει τον Κεμπ από το 2004, αφότου χώρισε με τη Φιλντς. Στην αρχή αγαπούσαν την καινούργια φιλενάδα του, αλλά με τον καιρό άρχισαν να τον βλέπουν όλο και λιγότερο και η Φιλντς άρχισε να τον αλλάζει προς το χειρότερο. Ο αδερφός του Μίτσελ είπε ότι περνούσε όλο και λιγότερο χρόνο μαζί του γιατί στη ζωή του είχε προτεραιότητα η Τάσα, που ήταν πολύ χειριστική και ό,τι ήθελε το έπαιρνε. Ο Ντουέην κάλεσε αμέσως την αστυνομία της Φλόριντα, η οποία άρχισε να ερευνά την εξαφάνιση του Μίτσελ Κεμπ.

Όταν η αστυνομία εντόπισε την Τάσα, βρισκόταν στο Ντίκινσον του Τέξας. Η Τάσα ανακρίθηκε σχετικά με την εξαφάνιση του Μίτσελ Κεμπ. Κατηγόρησε τον Γκρέγκορι Μόρτον λέγοντας ότι σκότωσε τον Μίτσελ μετά από καβγά. Τον Αύγουστο του 2008, οδήγησε την αστυνομία εκεί όπου ήταν θαμμένος ο Μίτσελ. Τα σκελετικά του υπολείμματα βρέθηκαν σε ένα αγρόκτημα που κάποτε ανήκε στην οικογένεια του Γκρέγκορι. Το πτώμα του Μίσελ Κεμπ είχε τυλιχτεί σε μουσαμά και είχε θαφτεί μέσα σε ασβέστη.

Όταν ανακρίθηκε ο Γκρέγκορι Μόρτον, έδωσε μια άλλη εκδοχή των γεγονότων. Είπε ότι η Τάσα του είπε ψέματα και τον χειραγώγησε για να πυροβολήσει τον Μίτσελ. Έκανε συμφωνία με την εισαγγελία και ομολόγησε την ενοχή του για φόνο δευτέρου βαθμού. Σε αντάλλαγμα, ο Γκρέγκορι συμφώνησε να καταθέσει εναντίον της Τάσα. Όταν ο Μίτσελ δολοφονήθηκε, αυτός και η Τάσα είχαν εμπλακεί σε διαμάχη για την επιμέλεια της κόρης τους. Η εισαγγελία έκρινε ότι η Τάσα παρέσυρε τον Μίτσελ στο αγρόκτημα του Γκρέγκορι, λέγοντας ψέματα ότι ο Γκρέγκορι δεν ήταν εκεί. Όταν έφτασαν, ούρλιαξε και είπε στον Γκρέγκορι ότι ο Μίτσελ την είχε βιάσει και είχε κακοποιήσει τη Λέξι. Τότε ο Γκρέγκορι τον πυροβόλησε πολλές φορές. Η Τάσα παρότρυνε τον Γκρέγκορι να αποτελειώσει τον Μίτσελ και κλωτσούσε κι έφτυνε τον Μίτσελ καθώς πέθαινε.

Η Τάσα Φιλντς συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2008. Κατηγορήθηκε, όπως και ο Γκρέγκορι Μόρτον, για τη δολοφονία του Μίτσελ Κεμπ. Τόσο ο Ντουέην Μπαρεντάιν όσο και ο Κιθ Τζόουνς κατέθεσαν στη δίκη της Φιλντς τον Ιούνιο του 2010.

Ο συνήγορος υπεράσπισης της Φιλντς ισχυρίστηκε ότι ψεύτης ήταν ο Μόρτον, όχι η πελάτισσά του, και ότι η αλλαγή -όπως φαινόταν στα αρχεία- της μαρτυρίας του έδειχνε ότι εκείνος την χειραγώγησε. «Η γυναίκα που ο εισαγγελέας λέει ότι σχεδίασε τη δολοφονία είναι η γυναίκα που έκανε τα πάντα για να διαλευκάνει την υπόθεση. Ο Μόρτον ήθελε να εξουσιάζει και να ελέγχει τη Φιλντς. Ήθελε να πάρει τη θέση του Μίτσελ, γι’ αυτό δολοφόνησε τον Μίτσελ Κεμπ και μετά είπε ότι όλα ήταν ιδέα της Φιλντς», είπε κατά τη διάρκεια της δίκης το 2010.

Ο Μόρτον, ως μέρος της συμφωνίας με την εισαγγελία, ομολόγησε την ενοχή του για φόνο δεύτερου βαθμού και καταδικάστηκε το 2010 σε 19 χρόνια φυλάκιση.

Το δικαστήριο έκρινε την Τάσα Φιλντς ένοχη για φόνο πρώτου βαθμού και ένοπλη εγκληματική ενέργεια. Της επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης χωρίς δυνατότητα αποφυλάκισης για τον φόνο και είκοσι χρόνια για την κατηγορία της ένοπλης εγκληματικής ενέργειας. Η Φιλντς μέχρι το 2017 έκανε αιτήσεις για μείωση ποινής, αλλά καμιά δεν έγινε δεκτή. Άμεση έφεση της καταδίκης της κατατέθηκε το 2012, η οποία επίσης ήταν ανεπιτυχής.

Tausha Morton Found Guilty

Η Τάσα Φιλντς παραμένει έγκλειστη σε φυλακές του Μιζούρι.

Η πολυτάραχη ζωή της Τάσα Φιλντς και το έγκλημά της υπήρξαν το υλικό πολλών τηλεοπτικών εκπομπών (48 Hours Mystery, Investigation Discovery, Oxygen κ.ά.) και τηλεταινιών («Charmed to Death», «The Beauty is a Beast»).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ