Κοσμος

Ντοκουμέντο από την άφιξη της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη λίγες στιγμές πριν την τραγωδία

Τα μέλη του πληρώματος ενημερώνονται προτού ανεβούν στο μοιραίο λεωφορείο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τραγωδία στη Λιβύη: Η στιγμή της άφιξης της ελληνικής αποστολής, λίγο πριν το μοιραίο δυστύχημα - Τα ντοκουμέντα που φέρνει στο φως το The Libya Update.
Τις τελευταίες στιγμές πριν το τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη αποτυπώνουν φωτογραφίες του The Libya Update © Twitter/The Libya Update

Τραγωδία στη Λιβύη: Η στιγμή της άφιξης της ελληνικής αποστολής λίγο πριν το μοιραίο δυστύχημα - Τα ντοκουμέντα που φέρνει στο φως το The Libya Update

Μια ημέρα μετά την τραγωδία στη Λιβύη που στοίχισε τη ζωή σε πέντε μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής, και τον σοβαρό τραυματισμό ακόμη δεκατριών, ντοκουμέντα από τα όσα διημείφθησαν λίγες ώρες πριν από το φονικό τροχαίο έρχονται στη δημοσιότητα.

Στην ανάρτηση της ιστοσελίδας The Libya Update, δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες που δείχνουν τα 19 μέλη της ελληνικής αποστολής, 16 εκ των οποίων ήταν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, να ενημερώνονται στην πίστα του αεροδρομίου πριν επιβιβαστούν στο μοιραίο λεωφορείο για να ξεκινήσουν την αποστολή έρευνας και διάσωσης στη πλημμυρισμένη Λιβύη.

Μια αποστολή που δεν ολοκληρώθηκε, καθώς λίγη ώρα μετά ενεπλάκησαν στο τρομακτικό τροχαίο δυστύχημα.

«Μονάδες του ελληνικού στρατού φτάνουν στη Λιβύη για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τον εντοπισμό των θυμάτων από τις πλημμύρες που σάρωσαν περιοχές της ανατολικής περιοχής της χώρας», έγραφε σε άρθρο του ο ιστότοπος The Libya Update, ενώ λίγη ώρα μετά αναρτούσε το βίντεο στο οποίο φαίνεται να καίγεται το όχημα μεταφοράς τους, μετά τη σύγκρουση με ένα φορτηγό.

Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών έχουν μεταφερθεί 10 από τους 13 συνολικά τραυματίες της ελληνικής αποστολής.

Οι υπόλοιποι τρεις βρίσκονται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους δέκα τραυματίες είναι πιο βαριά από τους υπόλοιπους, καθώς έχει υποστεί κατάγματα στη μέση.

Τραγωδία στη Λιβύη: Η δήλωση του πρωθυπουργού

«Σε ένα τραγικό δυστύχημα θρηνούμε δυστυχώς 5 μέλη της ελληνικής αποστολής. Ένα δράμα που συνέβη ενώ εκτελούσαν το ευγενές καθήκον του ανθρωπισμού και της διεθνούς αλληλεγγύης. Όλη η χώρα πενθεί. Η σκέψη μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και στους 10 τραυματίες μας. Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«H απώλεια της ζωής τους σε δυστύχημα κατά την έμπρακτη επίδειξη αλληλεγγύης σε δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας, μαζί με μέλη αποστολών από άλλα κράτη, προκαλεί απέραντη θλίψη στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως και σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό», σχολίασε σχετικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ