- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Βρετανός κολύμπησε 500 χλμ στον ποταμό Χάντσον για την ρύπανση των υδάτων
Λίγες ημέρες πριν από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών
Ρύπανση υδάτων: Βρετανός κολύμπησε 500 χλμ στον ποταμό Χάντσον - Λίγες ημέρες πριν από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών
Ενας Βρετανός κολυμβητής αντοχής, ολοκλήρωσε επιτυχώς το εγχείρημα να κολυμπήσει 500 χιλιόμετρα στον ποταμό Χάντσον στην Νέα Υόρκη, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα, σχετικά με την ρύπανση των υδάτων, λίγες ημέρες πριν από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
«Πριν από πενήντα χρόνια, αυτό ήταν ένα από τα πιο μολυσμένα ποτάμια στον πλανήτη», είπε ο 53χρονος, Λιούϊς Πιού, φθάνοντας στο Battery Park, στο νότιο άκρο του Μανχάταν, όπου συναντώνται ο ποταμός Χάντσον, ο ποταμός Ιστ Ρίβερ και ο Ατλαντικός Ωκεανός.
«Πρέπει να έχουμε καθαρά και υγιή ποτάμια», είπε ο επικεφαλής του ιδρύματος που φέρει το όνομά του, χαιρετίζοντας το γεγονός ότι ο Χάντσον έχει απολυμανθεί από τη δεκαετία του 1970. Αυτό του επέτρεψε να κολυμπήσει εκεί από την πηγή του, στα βουνά Aridonracks, μέχρι το σημείο όπου εκβάλλει στον κόλπο της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για μία διαδρομή 500 χιλιομέτρων, την οποία ο Πιού έφερε εις πέρας χωρίς βοήθεια για 32 ημέρες, με διαλείμματα για φαγητό και ύπνο.
«Πλέον κι άλλοι ακτιβιστές για το περιβάλλον και καταξιωμένοι αθλητές, θα μπορούν να πουν στον εαυτό τους «αφού το κάναμε για τον Χάντσον, μπορούμε να το κάνουμε για το ποτάμι μας και να το σώσουμε», εξήγησε ο Πιού μιλώντας στον Τύπο, τονίζοντας ότι πριν από την απορρύπανση του, ο μυθικός ποταμός της Νέας Υόρκης άλλαζε χρώμα καθημερινά ανάλογα με τα λύμματα που... δεχόταν στα νερά του.
Ο Βρετανός αθλητής, ο οποίος έχει και Νοτιοαφρικανική υπηκοότητα, έχει ήδη κολυμπήσει στα νερά της Ανταρκτικής, του Βόρειου Πόλου και της Ερυθράς Θάλασσας για να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για την ανάγκη διατήρησης των ποταμών, των θαλασσών και των ωκεανών του πλανήτη.
Το κατόρθωμα του Πιού ολοκληρώθηκε πριν από την έναρξη -την επόμενη εβδομάδα- της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κατά την οποία θα ανοίξει προς υπογραφή από τα κράτη μέλη, η διεθνής συνθήκη για την προστασία της ανοιχτής θάλασσας. Αυτή η «ιστορική» συμφωνία εγκρίθηκε τον περασμένο Ιούνιο.
«Χχάρη στην δέσμευση και το πάθος του για τους ωκεανούς, ο Πιού, ονομάσθηκε το 2013 «νονός των Ηνωμένων Εθνών για τους ωκεανούς», όπως υπερηφανεύεται στην ιστοσελίδα του.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.