- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διώξεις ακροδεξιών στη Φινλανδία - Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις
«Ήθελαν να σκοτώσουν ανθρώπους» - Μειονότητες ο στόχος τους
Φινλανδία: Τέσσερις ακροδεξιοί κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον μειονοτήτων - Αποσκοπούσαν σε κοινωνική αποσταθεροποίηση.
Οι δικαστικές αρχές της Φινλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ασκήθηκαν διώξεις σε τέσσερις ακροδεξιούς που φέρονται ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε βάρος μειονοτήτων στη χώρα.
Η ομάδα αυτή, με έδρα την πόλη Λάχτι, στα βόρεια του Ελσίνκι, ήθελε να σκοτώσει ανθρώπους και να αποσταθεροποιήσει την κοινωνία προσφεύγοντας σε επιθέσεις με αυτοσχέδια πυροβόλα όπλα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
«Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι σχεδίαζαν μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ διαφορετικών ομάδων του πληθυσμού, βασιζόμενοι στις ρατσιστικές αντιλήψεις τους», εξήγησε η Εθνική Αρχή που είναι αρμόδια για την άσκηση διώξεων.
Τον Ιούλιο η φινλανδική αστυνομία ανέφερε ότι τα τρία από τα μέλη της ομάδας ήταν ηλικίας περίπου 20 ετών και ο τέταρτος άνω των 60.
«Οι στόχοι των βίαιων επιθέσεων που σχεδίαζαν επιλέχθηκαν με βάση το χρώμα του δέρματός τους, τις πολιτικές πεποιθήσεις τους και άλλες ιδεολογικές απόψεις, σύμφωνα με την αστυνομία.
Κατασκεύαζαν όπλα και μοιραζόταν πληροφορίες στο διαδίκτυο οι φινλανδοί ακροδεξιοί
Η ομάδα είχε νοικιάσει ένα γκαράζ και κατασκεύαζε εκεί όπλα ενώ μοιραζόταν πληροφορίες στο διαδίκτυο για την κατασκευή πυροβόλων με τη χρήση τρισδιάστατου εκτυπωτή.
Οι τέσσερις συνελήφθησαν το 2022 αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι εν αναμονή της δίκης τους.
Ο ένας από αυτούς συνελήφθη ξανά και οδηγήθηκε στη φυλακή τον Μάρτιο του 2023, με την κατηγορία ότι συνέχιζε να κατασκευάζει όπλα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.