Κοσμος

Κλείνει το βραβευμένο με Michelin εστιατόριο Le Gavroche

Χαρακτηρίζεται ως το τελευταίο προπύργιο της κλασικής γαλλικής υψηλής κουζίνας του Λονδίνου

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλείνει το βραβευμένο με Michelin εστιατόριο Le Gavroche
Κλείνει το βραβευμένο με Michelin εστιατόριο Le Gavroche © Guardian

Βρετανία: Κλείνει το ιστορικό εστιατόριο του Λονδίνου, «Le Gavroche», βραβευμένο με αστέρια Michelin - Χαρακτηρίζεται ως το τελευταίο προπύργιο της κλασικής γαλλικής υψηλής κουζίνας του Λονδίνου

Ο σεφ Μισέλ Ρου ο νεότερος ανακοίνωσε το κλείσιμο τον Ιανουάριο του 2024 του λονδρέζικου εστιατορίου «Le Gavroche», ενός από τα πιο διάσημα εστιατόρια της Βρετανίας, το οποίο ήταν το πρώτο στο Ηνωμένο Βασίλειο που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin το 1974.

Το «Le Gavroche», στην περιοχή Μέιφερ του Λονδίνου, άνοιξε το 1967 από τους Γάλλους Μισέλ και Αλμπέρ Ρου, δύο αδελφούς που πέθαναν το 2020 και το 2021.

Οι αδελφοί Ρου επηρέασαν, ως γνωστόν, τη βρετανική σκηνή του φαγητού.

Το εστιατόριο, το οποίο βραβεύτηκε με τρία αστέρια Michelin το 1982 και διατηρεί δύο αστέρια, ανέλαβε το 1991 ο γιος του Αλμπέρ, ο Μισέλ Ρου ο νεότερος, ο οποίος είναι διάσημος σεφ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εκείνος είναι που ανακοίνωσε το κλείσιμο του «Gavroche» στο Instagram και σε συνέντευξή του στους Times χθες το βράδυ.

Le Gavroche:Γιατί κλείνει το λονδρέζικο εστιατόριο

«Είμαι πραγματικά κουρασμένος», είπε ο 63χρονος σεφ στους Times, που περιγράφουν το εστιατόριο ως «το τελευταίο προπύργιο της κλασικής γαλλικής υψηλής κουζίνας του Λονδίνου» και «ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια της Βρετανίας».

«Έχω φτάσει σε ένα στάδιο όπου δεν απολαμβάνω αυτή τη δουλειά όσο παλιά. Είναι μια πολύ αγχωτική δουλειά και θα ήθελα να βρω μια καλύτερη ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής μου και της ιδιωτικής μου ζωής», εξήγησε ο Μισέλ Ρου ο νεότερος.

«Είμαι στο τιμόνι για 34 χρόνια, περισσότερο από τον πατέρα μου», συνέχισε. «Η πίεση για μένα να προσφέρω την κορυφαία ποιότητα που περιμένουν όλοι όσοι τρώνε στο Le Gavroche είναι τόσο εξαντλητική. Δεν είναι μόνο κάθε μέρα και κάθε (παρεχόμενη) υπηρεσία, αλλά κάθε πιάτο.»

Ο σεφ τόνισε επίσης τις δυσκολίες που συνδέονται με την πανδημία της Covid και το Brexit που «έχουν προκαλέσει προβλήματα όσον αφορά τις προμήθειες, το προσωπικό και τα κόστη».

Διαβεβαιώνει όμως ότι το εστιατόριο τα πάει πολύ καλά οικονομικά και ότι παραμένει «γεμάτο κάθε μέρα».

Ο Μισέλ Ρου Τζούνιορ ανακοίνωσε «μια σειρά από εορταστικά δείπνα» που θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο και θα τελειώσουν με το κλείσιμο του εστιατορίου τον Ιανουάριο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ