Κοσμος

Σχόλιο - δηλητήριο από τη Ryanair για το σκάνδαλο αρχαιοκαπηλίας στο Βρετανικό Μουσείο

«Υιοθετώντας την κουλτούρα της εταιρείας» - Η viral ανάρτηση στο Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανικό Μουσείο: Καυστικό σχόλιο της Ryanair στο Twitter μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας επιφανούς στελέχους του.
Μήνυμα κατά του Βρετανικού Μουσείου έστειλε η Ryanair μετά τις αποκαλύψεις ότι επιφανές στέλεχός του ήταν αρχαιοκάπηλο © Unsplash

Βρετανικό Μουσείο: Καυστικό σχόλιο της Ryanair στο Twitter μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας επιφανούς στελέχους του.

Ο παγκόσμιος σάλος που έχει ξεσπάσει με τις κλεμμένες αρχαιότητες από το Βρετανικό Μουσείο δεν άφησε ασυγκίνητη τη Ryanair, η οποία έχει παράδοση στα καυστικά tweet.

Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία, μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter, αναδημοσίευσε το θέμα του BBC για τις αρχαιότητες που έκαναν «φτερά» μέσα από το Βρετανικό Μουσείο, γράφοντας παράλληλα μόνο τρεις λέξεις.

«Embracing company culture», δηλαδή «υιοθετώντας την κουλτούρα της εταιρείας».

Είναι ξεκάθαρο πως με το συγκεκριμένο υπονοούμενο, η Ryanair τονίζει πως όπως ακριβώς το Βρετανικό Μουσείο έχει μια παράδοση να «προμηθεύεται» τα εκθέματά του από άλλες χώρες, έτσι και ο υπάλληλος έκανε απλώς αυτό που πράττει αιώνες τώρα το φημισμένο μουσείο.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, υπεύθυνος για την κλοπή εμφανίζεται ο Πίτερ Χιγκς, αυθεντία στις αρχαιότητες, ο οποίος και απολύθηκε.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, ο άνδρας που κατηγορείται για την κλοπή είναι ένας ανώτερος έφορος που εργαζόταν στο μουσείο επί 30 χρόνια.

Ο ίδιος κατείχε τη θέση του επιμελητή των πολιτισμών της Μεσογείου, είναι αυθεντία στις αρχαιότητες και έχει γράψει βιβλία που συνοδεύουν ορισμένες από τις σημαντικότερες εκθέσεις του μουσείου.

Βρετανικό Μουσείο: Η δήλωση της Λίνας Μενδώνη για την απώλεια αντικειμένων

Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η είδηση ότι επιφανές στέλεχος του Βρετανικού Μουσείου, ο Πίτερ Τζον Χιγκς, ανώτερος επιμελητής του μουσείου, με εξειδίκευση στο τμήμα που σχετίζεται με τους αρχαίους ελληνικούς θησαυρούς, ήταν αρχαιοκάπηλος και μάλιστα πουλούσε τις αρχαιότητες που έκλεβε ακόμη και στο eBay.

Σε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου σχετικά με την απώλεια, κλοπή και φθορά αντικειμένων από τις Συλλογές του Βρετανικού Μουσείου, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε:

«Είναι εξαιρετικά λυπηρό και ιδιαίτερα σοβαρό το γεγονός, που πρόσφατα γνωστοποίησε το Βρετανικό Μουσείο. Το Υπουργείο Πολιτισμού παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή την εξέλιξη του θέματος».

Το Βρετανικό Μουσείο είχε ανακοινώσει ότι είχε ξεκινήσει έρευνα για τα μέτρα ασφαλείας του, δηλώνοντας ότι ένα μέλος του προσωπικού απολύθηκε, ενώ σχεδιάζονται νομικές ενέργειες εναντίον του.

Τα αντικείμενα που λείπουν από τη συλλογή περιλαμβάνουν χρυσά κοσμήματα, κομμάτια γυαλιού και ημιπολύτιμους λίθους που χρονολογούνται από το 1500 π.Χ. μέχρι και τον 19ο αιώνα μ.Χ., και καταλάμβαναν μια «σημαντική χρονική περίοδο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ