Κοσμος

Τουρίστρια μπήκε μέσα στη Φοντάνα ντι Τρέβι για να γεμίσει με νερό το μπουκάλι της

Άλλο ένα περιστατικό βεβήλωσης ιστορικού μνημείου συνέβη στη Ρώμη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Fontana di Trevi
© Unsplash

Ρώμη: Tουρίστρια μπήκε ατάραχη από την εσωτερική πλευρά του σιντριβανιού για να γεμίσει με νερό το μπουκάλι της

Μετά τα δύο περιστατικό με τουρίστες που χάραξαν τα αρχικά τους στο Κολοσσαίο, άλλο ένα περιστατικό προβληματικής συμπεριφοράς από τουρίστρια - αυτή τη φορά στη διάσημη Φοντάνα ντι Τρέβι - προκάλεσε προβληματισμό στις αρχές της Ρώμης.

Μια γυναίκα εθεάθη να περπατάει ατάραχη από την εσωτερική πλευρά του σιντριβανιού, με σκοπό να... γεμίσει το μπουκάλι της με νερό.

Δείτε το βίντεο:

Σημειώνεται ότι στο σημείο υπάρχει πινακίδα που απαγορεύει στους τουρίστες την πρόσβαση, όπως και να μπούνε μέσα στο νερό, ενώ μια αστυνομικός εθεάθη να πλησιάζει την τουρίστρια.

Στη συνέχεια, η αστυνομικός ζήτησε από τη γυναίκα να τη συνοδεύσει στο τμήμα. Αν και στην αρχή συμπεριφερόταν σαν να μη συνέβη τίποτα, σύμφωνα με μαρτυρίες, η γυναίκα άρχισε να λέει στην αστυνομικό ότι δεν κατάλαβε ότι έκανε κάτι κακό.

Με σχεδόν 10,5 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, η Φοντάνα ντι Ντρέβι είναι ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα όχι μόνο στη Ρώμη, αλλά σε ολόκληρη την Ιταλία.

Παρόμοια περιστατικά

Δεν είναι η πρώτη φορά που το διάσημο σιντριβάνι και ιστορικό μνημείο γίνεται στόχος βεβήλωσης. Τον Αύγουστο του 2018, δύο Βρετανοί τουρίστες μπήκαν στα νερά ημίγυμνοι, με τον έναν από τους δύο να βγάζει εντελώς το εσώρουχό του.

Το 2016, τρεις κοπέλες με μπικίνι απόλαυσαν το μπάνιο τους στη Fontana dell'Acqua Paola.

Τα περιστατικά αυτά έχουν προκαλέσει την οργή των κατοίκων της Ρώμης, αλλά και προβληματισμό για τις συνέπειες του υπερτουρισμού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ