Κοσμος

Νέο περιστατικό βανδαλισμού στο Κολοσσαίο - 17χρονη χάραξε τα αρχικά της

«Είναι απλώς ένα μικρό κορίτσι, δεν έκανε τίποτα κακό», υποστηρίζουν οι γονείς της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιστατικό βανδαλισμού στο Κολοσσαίο με πρωταγωνίστρια 17χρονη - Χάραξε τα αρχικά της
© Youtube / Notizie e Curiosità

Κολοσσαίο - Ιταλία: Περιστατικό βανδαλισμού με πρωταγωνίστρια 17χρονη τουρίστρια

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες ημέρες από τον βανδαλισμό στο Κολοσσαίο από τουρίστα και το φως της δημοσιότητας βρίσκει ένα νέο περιστατικό. Μία 17χρονη από την Ελβετία θέλησε να χαράξει τα αρχικά της. 

Σύμφωνα με την La Repubblica, η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα αφότου ο Ιταλός ξεναγός David Battaglino κατέγραψε σε βίντεο την 17χρονη κοπέλα να χαράζει το γράμμα «N» στον τοίχο. Το βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA δείχνει την κοπέλα, της οποίας το πρόσωπο είναι θολό, να χρησιμοποιεί ένα αντικείμενο για να χαράξει το γράμμα πριν αποχωρήσει εν μέσω αντιδράσεων από το σημείο. 

«Είναι η πρώτη φορά που κατάφερα να κινηματογραφήσω μια πράξη βανδαλισμού στο Κολοσσαίο, αλλά μέσα σε έξι χρόνια έχω δει δεκάδες», είπε στο τοπικό ειδησεογραφικό μέσο ο ξεναγός και πρόσθεσε: «Υπάρχουν και εκείνοι που αφαιρούν μέρη του τοίχου. Έφτασαν στο σημείο να με φτύσουν όταν επέπληξα ένα αγόρι». Όπως υποστηρίζει, ο ξεναγός είπε στους γονείς του κοριτσιού ότι αυτό που είχε κάνει ήταν παράνομο και ισχυρίστηκε ότι έφυγαν από το σημείο με μια «χειρονομία ενόχλησης». 

«Είναι απλώς ένα μικρό κορίτσι, δεν έκανε τίποτα κακό», φέρεται να του απάντησαν οι γονείς της 17χρονης.  Ο Battaglino είπε ότι τράβηξε μια φωτογραφία ολόκληρης της οικογένειας και ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες τους ανέκριναν. Η έφηβη μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με έως και πέντε χρόνια φυλάκισης και πρόστιμο έως και 15.000 ευρώ για καταστροφή πολιτιστικών αγαθών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ