- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Copernicus: Ρεκόρ εκπομπών άνθρακα από τις δασικές πυρκαγιές στον Καναδά
Ο Καναδάς θερμαίνεται ταχύτερα από τον υπόλοιπο πλανήτη
Καναδάς: Ρεκόρ εκπομπών άνθρακα από τις δασικές πυρκαγιές - Τα στοιχεία του Copernicus
Οι εκπομπές άνθρακα, που προκαλούνται από τις πυρκαγιές στον Καναδά, έχουν φθάσει σε πρωτοφανή επίπεδα και στα τέλη Ιουλίου είχαν ήδη υπερβεί το διπλάσιο του προηγούμενου ετήσιου ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2014, σύμφωνα με τα δεδομένα του ευρωπαϊκού παρατηρητηρίου Copernicus που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
«Αυτή τη στιγμή, οι συνολικές εκπομπές από τις δασικές πυρκαγιές στον Καναδά βρίσκονται στους περίπου 290 μεγατόνους (άνθρακα), ενώ το προηγούμενο ρεκόρ που είχε καταγραφεί το 2014 ήταν 138 μεγατόνοι», ανέφερε το παρατηρητήριο Copernicus σε δελτίο Τύπου.
Ο αριθμός για το 2023 αντανακλά αυτή τη στιγμή τις εκπομπές που έχουν καταγραφεί από την αρχή της χρονιάς και μάλιστα κυρίως από τις αρχές Μαΐου, όταν οι πυρκαγιές άρχισαν να εκδηλώνονται στη χώρα, ενώ η περίοδος εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών δεν έχει ακόμα τελειώσει.
«Παρακολουθήσαμε τις εκπομπές από τις πυρκαγιές σε όλο τον Καναδά σε διάστημα τριών μηνών από την αρχή του Μαΐου και σ' αυτή την περίοδο συνέχισαν να αυξάνονται σχεδόν συνεχώς σε ένα επίπεδο το οποίο είναι ήδη σημαντικά υψηλότερο από τις προηγούμενες εκπομπές που έχουν καταγραφεί στη βάση δεδομένων μας για μια ολόκληρη χρονιά σ' αυτή τη χώρα», υπογράμμισε ο Μαρκ Πάρινγκτον, επιστήμονας της Υπηρεσίας Παρατήρησης της Ατμόσφαιρας Copernicus. Τα δεδομένα χρονολογούνται από την αρχή του 2003.
«Οι εκπομπές που συνδέονται με τις πυρκαγιές στις βόρειες ζώνες κορυφώνονται συνήθως στα τέλη Ιουλίου ή στις αρχές Αυγούστου και το σύνολο αναμένεται συνεπώς να συνεχίσει να αυξάνεται για μερικές εβδομάδες ακόμη», προειδοποίησε ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ο Καναδάς θερμαίνεται ταχύτερα από τον υπόλοιπο πλανήτη
Ο Καναδάς, που εξαιτίας της γεωγραφικής θέσης του θερμαίνεται ταχύτερα από τον υπόλοιπο πλανήτη, αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια ακραία μετεωρολογικά γεγονότα, η ένταση και η συχνότητα των οποίων έχουν αυξηθεί εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.
Στις 30 Ιουλίου, στη χώρα μαίνονταν περισσότερες από 990 πυρκαγιές, από τις οποίες 613 ήταν εκτός ελέγχου. Μέχρι την ημερομηνία αυτή, περισσότερα από 120 εκατομμύρια στρέμματα είχαν ήδη καεί από την αρχή της φετινής χρονιάς, πολύ περισσότερα από οποτεδήποτε άλλοτε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο σεισμός συμβαίνει μία φορά κάθε εκατό χρόνια
Ο πράκτορας διέπραξε «τα πιο σοβαρά εγκλήματα που μπορεί να φανταστεί κανείς»
Σκληρές επικρίσεις του Αμερικανού προέδρου - Καλεί τον Ζελένσκι να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία
Πώς θα επαληθεύουν την ηλικία των χρηστών και τα «παραθυράκια»
Από που διέρρευσε η φωτογραφία
Οι πραγματικές απειλές βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκού χώρου
Η Unicef προειδοποιεί ότι ο αριθμός των νοσηλειών παραμένει σοκαριστικά υψηλός μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.