- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής μέσα σε Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σμύρνη
Αντιδράσεις από την κοινότητα και τα ΜΜΕ
Σμύρνη: Πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής μέσα σε Ορθόδοξη Εκκλησία το βράδυ της Παρασκευής
Άδεια για τη διεξαγωγή πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής μέσα στον Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Βουκόλου, έδωσε ο δήμος της Σμύρνης.
Το πάρτι, που έγινε χθες, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην κοινότητα της περιοχής, όπου σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, επικρίσεις υπάρχουν και από τα τουρκικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, καθώς εκτός από την ιστορική αξία του ναού, ο δήμος Σμύρνης ανήκει στην αντιπολίτευση του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.
Πολλές φορές έχει παραχωρηθεί στην Μητρόπολη Σμύρνης για λειτουργίες, ενώ μέσα στην εκκλησία έχουν γίνει πολλές σοβαρές εκθέσεις, σε αντίθεση με τη χθεσινή βραδιά, που ο ιστορικός ναός μετατράπηκε σε χώρο διασκέδασης.
Σημειώνεται ότι ο εν λόγω ναός, που οικοδομήθηκε το 1886 στην περιοχή Κονάκ της Σμύρνης, γλίτωσε από την πυρπόληση της πόλης το 1922 και εν συνεχεία χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως αποθήκη, μετά ως αίθουσα συναυλιών και αργότερα ως αρχαιολογικό μουσείο.
Πριν από 12 χρόνια αποκαταστάθηκε και αποκαλύφθηκαν αγιογραφίες στο εσωτερικό του. Στις 17 Αυγούστου του 2014 τελέστηκε σε πανηγυρικό κλίμα η πρώτη Θεία Λειτουργία στο ναό μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και σήμερα χρησιμοποιείται ως πολυχώρος πολιτισμού, αν και περιστασιακά γίνονται λειτουργίες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tι αναφέρουν για την αντισημιτική επίθεση
Φέρεται να εθεάθη μαζί με τον επιχειρηματία Μπλέικ Γουίν
Kατέγραφαν βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα και εισέπνεαν νιτρώδες οξείδιο, γνωστό και ως «αέριο γέλιου»
Νεκρός, εκατοντάδες τραυματίες και 780 συλλήψεις μετά τους πανηγυρισμούς για το Champions League – Στο επίκεντρο η διαχείριση πλήθους και η βία στα γαλλικά προάστια.
Αντίποινα με drones και πυραύλους
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.