Κοσμος

Πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής μέσα σε Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σμύρνη

Αντιδράσεις από την κοινότητα και τα ΜΜΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σμύρνη: Πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής μέσα σε Ορθόδοξη Εκκλησία
© YouTube

Σμύρνη: Πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής μέσα σε Ορθόδοξη Εκκλησία το βράδυ της Παρασκευής

Άδεια για τη διεξαγωγή πάρτι ηλεκτρονικής μουσικής μέσα στον Ορθόδοξο Ναό του Αγίου Βουκόλου, έδωσε ο δήμος της Σμύρνης

Το πάρτι, που έγινε χθες, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην κοινότητα της περιοχής, όπου σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, επικρίσεις υπάρχουν και από τα τουρκικά φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, καθώς εκτός από την ιστορική αξία του ναού, ο δήμος Σμύρνης ανήκει στην αντιπολίτευση του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος.

Πολλές φορές έχει παραχωρηθεί στην Μητρόπολη Σμύρνης για λειτουργίες, ενώ μέσα στην εκκλησία έχουν γίνει πολλές σοβαρές εκθέσεις, σε αντίθεση με τη χθεσινή βραδιά, που ο ιστορικός ναός μετατράπηκε σε χώρο διασκέδασης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-ctwlwuv84kuh)

Σημειώνεται ότι ο εν λόγω ναός, που οικοδομήθηκε το 1886 στην περιοχή Κονάκ της Σμύρνης, γλίτωσε από την πυρπόληση της πόλης το 1922 και εν συνεχεία χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως αποθήκη, μετά ως αίθουσα συναυλιών και αργότερα ως αρχαιολογικό μουσείο.

Πριν από 12 χρόνια αποκαταστάθηκε και αποκαλύφθηκαν αγιογραφίες στο εσωτερικό του. Στις 17 Αυγούστου του 2014 τελέστηκε σε πανηγυρικό κλίμα η πρώτη Θεία Λειτουργία στο ναό μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και σήμερα χρησιμοποιείται ως πολυχώρος πολιτισμού, αν και περιστασιακά γίνονται λειτουργίες.

İzmir'de kilisede içkili parti

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ