Κοσμος

Ύποπτος για δολοφονία 33χρονης στη Φλόριντα συνελήφθη 40 χρόνια μετά το έγκλημα

Στραγγάλισε το θύμα του και εξαφανίστηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η 33χρονη θύμα της δολοφονίας πριν από 40 χρόνια στη Φλόριντα
© Youtube

Φλόριντα: Σύλληψη υπόπτου 40 χρόνια μετά το έγκλημα - Θύμα 33χρονη γυναίκα 

Ο 65χρονος Donald Santini συνελήφθη μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες ως ύποπτος για τη δολοφονία μιας 33χρονης γυναίκας από το Φλόριντα το 1984. Όλα αυτά τα χρόνια ζούσε αλλάζοντας συνολικά 13 ονόματα, προκειμένου να μην πέσει στα χέρια των αρχών. 

Τον Donald Santini αναζητούσαν οι αρχές για τη δολοφονία της Cynthia Wood, μιας 33χρονης τότε γυναίκας. Ήταν το τελευταίο άτομο με το οποίο εθεάθη το θύμα στις 6 Ιουνίου 1984, πριν οι αστυνομικοί εντοπίσουν τη σορό της. Η γυναίκα είχε στραγγαλιστεί και το πτώμα της είχε πεταχτεί σε κανάλι. 

«Η σύλληψη του Donald Santini κλείνει μια μακροχρόνια υπόθεση και παρέχει δικαιοσύνη για το θύμα και την οικογένειά του μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες αναμονής», δήλωσε ο σερίφης Τσαντ Κρόνιστερ της κομητείας Χίλσμπορο της Φλόριντα.  Οι αρχές είπαν ότι αναγνωρίστηκε ως ύποπτος λίγο μετά τη δολοφονία και έφυγε αμέσως από την κομητεία Hillsborough. Πολλές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του FBI, εργάστηκαν εκτενώς για τον εντοπισμό του. Η έρευνα οδήγησε τους ερευνητές στο Τέξας, την Καλιφόρνια και ακόμη και μέχρι την Ταϊλάνδη χωρίς αποτελέσματα προηγούμενα χρόνια. 

Ο Donald Santini συνελήφθη και κατηγορήθηκε για φόνο πρώτου βαθμού στο Σαν Ντιέγκο προτού εκδοθεί στη φυλακή της κομητείας Hillsborough στην Τάμπα της Φλόριντα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Donald Santini: Πού ζούσε για σχεδόν 40 χρόνια ο δολοφόνος

Ο Donald Santini ζούσε σε ένα μικρό προάστιο του Σαν Ντιέγκο που ονομαζόταν Κάμπο με το ψευδώνυμο Γουέλμαν Σίμοντς. Εμφανιζόταν τακτικά σε δημόσιες συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου ως πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου ύδρευσης.

Σε μια χειρόγραφη επιστολή 16 σελίδων που έστειλε σε έναν τοπικό ειδησεογραφικό σταθμό του Σαν Ντιέγκο, ο Santini είπε «ο λόγος που μπόρεσα να διαφύγω για τόσο καιρό είναι για να ζήσω μια ζωή με αγάπη και σεβασμό». Έχει εκτίσει στο παρελθόν φυλάκιση για βιασμό μιας γυναίκας ενώ βρισκόταν στη Γερμανία.

Το 1983 κατηγορήθηκε για διακεκριμένη ληστεία σε σχέση σε ψιλικατζίδικο στο Τέξας.

Με πληροφορίες από BBC

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ