Κοσμος

Ρωσία: Ποινή φυλάκισης για όποιον παραβεί τον στρατιωτικό νόμο του Πούτιν

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ρωσία μετά τις ραγδαίες εξελίξεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρίση στη Ρωσία - ανταρσία Wagner: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράφει νόμο που επιτρέπει φυλάκιση 30 ημερών για παραβίαση του στρατιωτικού νόμου.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα νόμο που επιτρέπει την φυλάκιση για 30 ημέρες όσων παραβιάζουν τον στρατιωτικό νόμο © EPA/Gavriil Grigorov/Sputnik/Kremlin Pool

Κρίση στη Ρωσία - ανταρσία Wagner: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράφει νόμο που επιτρέπει φυλάκιση 30 ημερών για παραβίαση του στρατιωτικού νόμου.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα νόμο που επιτρέπει την φυλάκιση για 30 ημέρες όσων παραβιάζουν τον στρατιωτικό νόμο σε μέρη όπου αυτός έχει επιβληθεί, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, ο νόμος τροποποιεί το μέρος 1 του άρθρου 3.9 του Κώδικα Διοικητικών Αδικημάτων («Διοικητική σύλληψη»): μετά τις λέξεις «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» αναγράφονται οι λέξεις «κατάσταση στρατιωτικού νόμου».

Ο Κώδικας συμπληρώθηκε επίσης με το άρθρο 20.51 «Παραβίαση του καθεστώτος του στρατιωτικού νόμου». Σύμφωνα με αυτήν, για τέτοιες παραβάσεις, εάν δεν περιέχουν ποινικά αξιόποινη πράξη, απειλεί:

  • πολίτες – πρόστιμο από πεντακόσια έως χίλια ρούβλια ή σύλληψη για έως και 30 ημέρες.
  • αξιωματούχους – πρόστιμο από χίλια έως δύο χιλιάδες ρούβλια ή σύλληψη έως 30 ημέρες.

Εάν η παράβαση διαπραχθεί με χρήση οχήματος, τότε θα κατασχεθεί.

Ρωσία: Διαψεύδει το Κρεμλίνο την πληροφορία ότι ο Πούτιν εγκατέλειψε τη Μόσχα

O Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εργάζεται στο Κρεμλίνο, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Ο πρόεδρος εργάζεται στο Κρεμλίνο», διαβεβαίωσε ο Πεσκόφ, διαψεύδοντας φήμες που διακινούνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος έφυγε από τη Μόσχα λόγω της ανταρσίας της Wagner.

Ο Πούτιν σε διάγγελμά του νωρίτερα σήμερα τόνισε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του μάχονται για τη ζωή και την ασφάλεια του ρωσικού λαού.

Παράλληλα, ο ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο για τιμωρία των προδοτών της Wagner και «απαραίτητες εντολές» που δόθηκαν στον ρωσικό στρατό.

Το διάγγελμα του Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν διάρκειας λιγότερης του ενός λεπτού και ενημέρωσε τους πολίτες ότι «πρόκειται για εγκληματική εκστρατεία. Ισοδυναμεί με ένοπλη ανταρσία. Η Ρωσία θα αμυνθεί και θα αποκρούσει αυτή την κίνηση. Αγωνιζόμαστε για τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών μας».

Πούτιν: Κάνει λόγο για «πισώπλατη μαχαιρία» μετά την προέλαση της Wagner

Ακολούθως, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε πως κάποιοι Ρώσοι έχουν «εξαπατηθεί σε μια εγκληματική περιπέτεια» χωρίς, ωστόσο, να αναφερθεί σε μαχητές της Wagner.

Έκανε, δε, λόγο για «πισώπλατη μαχαιριά» αλλά και «μεγάλες προσδοκίες ορισμένων που τους οδήγησαν στην εσχάτη προδοσία».

Προειδοποίησε πως θα υπάρξει «αναπόφευκτη τιμωρία όσων διχάζουν τη ρωσική κοινωνία» ενώ σημείωσε ότι «ένα αντιτρομοκρατικό καθεστώς είναι πλέον σε ισχύ στην πρωτεύουσα Μόσχα και σε πολλές άλλες περιοχές».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ