Κοσμος

Πούτιν για το «πραξικόπημα» Πριγκόζιν: «Οι προδότες θα τιμωρηθούν»

«Ο στρατός έλαβε τις απαραίτητες εντολές»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρώσοι μισθοφόροι καταλαμβάνουν το Ροστόφ
Ρώσοι μισθοφόροι καταλαμβάνουν το Ροστόφ © EPA/ARKADY BUDNITSKY

Διάγγελμα Πούτιν για το «πραξικόπημα» του Γιεβγκένι Πριγκόζιν - Οι εντολές στο στρατό και οι «προδότες» της Wagner.

Για τιμωρία των προδοτών της Wagner και «απαραίτητες εντολές» που δόθηκαν στον ρωσικό στρατό έκανε λόγο ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο διάγγελμά του αναφορικά με το πραξικόπημα του Γιεβγκένι Πριγκόζιν.

Το διάγγελμα ήταν διάρκειας λιγότερης του ενός λεπτού και ενημέρωσε τους πολίτες ότι «πρόκειται για εγκληματική εκστρατεία. Ισοδυναμεί με ένοπλη ανταρσία. Η Ρωσία θα αμυνθεί και θα αποκρούσει αυτή την κίνηση. Αγωνιζόμαστε για τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών μας».

Ακολούθως, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε πως κάποιοι Ρώσοι έχουν «εξαπατηθεί σε μια εγκληματική περιπέτεια» χωρίς, ωστόσο, να αναφερθεί σε μαχητές της Wagner.

Έκανε, δε, λόγο για «πισώπλατη μαχαιριά» αλλά και «μεγάλες προσδοκίες ορισμένων που τους οδήγησαν στην εσχάτη προδοσία». Προειδοποίησε πως θα υπάρξει «αναπόφευκτη τιμωρία όσων διχάζουν τη ρωσική κοινωνία» ενώ σημείωσε ότι «ένα αντιτρομοκρατικό καθεστώς είναι πλέον σε ισχύ στην πρωτεύουσα Μόσχα και σε πολλές άλλες περιοχές».

Τέλος, αναφέρθηκε επίσης σε όλες τις «απαραίτητες εντολές για την αντιμετώπιση της κρίσης», δεσμευόμενος να υπερασπιστεί τη Ρωσία.

Να σημειωθεί πως δεν αναφέρθηκε καθόλου ονομαστικά στον Πριγκόζιν ή στη Wagner.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ