- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ζελένσκι: Ελπίζω κάθε πατέρας που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή να μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι
Ανάρτηση του ουκρανού προέδρου για τη Γιορτή του Πατέρα με ευχές στους μαχόμενους
Ουκρανία - Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα με ευχές στους στρατιώτες που πολεμούν τη ρωσική εισβολή.
Όλους τους «δυνατούς και θαρραλέους» στρατιώτες που πολεμούν τη ρωσική εισβολή, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν όλοι να επιστρέψουν από το μέτωπο μια μέρα, ευχαρίστησε σήμερα, Ημέρα του Πατέρα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Ευχαριστώ κάθε Ουκρανό πατέρα, σε κάθε Ουκρανική οικογένεια για τους δυνατούς και θαρραλέους στρατιώτες σας που υπερασπίστηκαν την ανεξαρτησία της Ουκρανίας και αγωνίστηκαν για τη ζωή της Ουκρανίας!», έγραψε ο Ζελένσκι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Δημοσίευσε ένα βίντεο που έφτιαξε η United24, μια πλατφόρμα συγκέντρωσης κεφαλαίων για τον πόλεμο που δημιούργησε η ουκρανική κυβέρνηση, και δείχνει Ουκρανούς στρατιώτες να επιστρέφουν στα σπίτια τους και να αγκαλιάζουν τα παιδιά τους.
«Ελπίζω οι πατέρες σας να έχουν μια μακρά και υγιή ζωή. Και ότι κάθε πατέρας που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή θα μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Η Ρωσία εξαπέλυσε εισβολή στη γειτονική της Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου 2022. Σύμφωνα με δυτικούς υπολογισμούς, ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών είναι περίπου 150.000 και από τις δύο πλευρές.
Тато… Це слово щодня звучить мільйони разів, і щоразу в ньому чується захист, сила й безмежна любов. У День батька хочеться побажати, щоб якнайбільше українських чоловіків чули це звертання: «Тато!» Щоб наші татусі жили довго й були здорові. І щоб кожен тато, який на передовій,… pic.twitter.com/LRSDe1N0Yq
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) June 18, 2023
Πόλεμος στην Ουκρανία - NYT: Η Ρωσία ανατίναξε το φράγμα Κάχοβκα
Στοιχεία δείχνουν πως η καταστροφή αυτόν τον μήνα του τεράστιου φράγματος Καχόβκα σε περιοχή που τελεί υπό τον έλεγχο της Ρωσίας στην Ουκρανία ήταν αποτέλεσμα έκρηξης από μέσα που πυροδοτήθηκε από τη Ρωσία, ανέφερε η εφημερίδα New York Times.
Επικαλούμενοι μηχανικούς και ειδικούς στα εκρηκτικά, η εφημερίδα ανέφερε πως η έρευνά της βρήκε στοιχεία που δείχνουν πως εκρηκτικό φορτίο σε έναν διάδρομο στη βάση από σκυρόδεμα του φράγματος πυροδοτήθηκε, καταστρέφοντας τη δομή στις 6 Ιουνίου.
«Τα στοιχεία δείχνουν σαφώς πως το φράγμα καταστράφηκε από έκρηξη που πυροδοτήθηκε από την πλευρά που το ελέγχει: τη Ρωσία», ανέφερε η εφημερίδα.
Ομάδα διεθνών νομικών ειδικών που συνδράμουν τους εισαγγελείς της Ουκρανίας στην έρευνά τους ανέφεραν σε προκαταρκτικά ευρήματα προχθές Παρασκευή ότι είναι «πολύ πιθανό» η κατάρρευση του φράγματος στην περιοχή Χερσώνα της Ουκρανίας να προκλήθηκε από εκρηκτικά που τοποθέτησαν οι Ρώσοι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναγερμός στις ιρλανδικές αρχές
Σε δύσκολη θέση ο πρωθυπουργός της χώρας
Τα έγγραφα δείχνουν ότι η Χαμάς επιδίωξε να εκμεταλλευτεί το έργο των ΜΚΟ για στρατιωτικούς σκοπούς
«Πρόκειται για τεράστιο λάθος», δήλωσε ο συνιδρυτής της Microsoft
«Don't look back in anger», προέτρεψε o Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
Kαρπός σχέσης του με τη Σβετλάνα Κριβονογκίχ, πρώην καθαρίστρια
Με αφορμή μια δήλωση του αρμόδιου υπουργού
Mεγάλη έρευνα που αφορά συνολικά 13 ονομαστά brands
Συνάντηση του ρώσου προέδρου με τον ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι
1,8 εκατομμύρια άνθρωποι λαμβάνουν τη βασική εισοδηματική στήριξη
Οι Dauvergne εκτρέφουν περίπου 350.000 σαλιγκάρια τον χρόνο
Η επίθεση οδήγησε τελικά στον θάνατο της Ντον Στέρτζες, μητέρας τριών παιδιών
Η γραπτή δήλωσή της μετά τις κατηγορίες για διαφθορά και απάτη
Τα ίχνη του άνδρα χάθηκαν πριν από δύο εβδομάδες
Τι αναφέρει στο ντοκιμαντέρ του Netflix, Sean Combs: The Reckoning
«Πλήρη διαφάνεια» δηλώνει η υπεράσπιση εν μέσω έρευνας της ΕΕ
Η χώρα έχει σήμερα υπό τον έλεγχό της σχεδόν το 20% της ουκρανική επικράτειας
Το προφίλ του νέου επικεφαλής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.