- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Πούτιν: «Ο Ζελένσκι δεν είναι Εβραίος, είναι ντροπή για τον εβραϊκό λαό»
Σκληρή γλώσσα για τις εβραϊκές ρίζες του Ουκρανού προέδρου
Ρωσία - Ουκρανία: Ο Πούτιν χαρακτήρισε τον πρόεδρο Ζελένσκι «ντροπή για τον εβραϊκό λαό» - Οι χωρίς αποδείξεις ισχυρισμοί του στην Αγία Πετρούπολη.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφερόμενος στην εβραϊκή καταγωγή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε ότι «δεν είναι Εβραίος» και τον αποκάλεσε «ντροπή για τον εβραϊκό λαό».
«Είχα πολλούς Εβραίους φίλους από την παιδική μου ηλικία. Και λένε ότι ο Ζελένσκι δεν είναι Εβραίος αλλά ντροπή για τον εβραϊκό λαό», είπε μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.
Ο Πούτιν επανέλαβε ότι ένας από τους βασικούς στόχους της Ρωσίας είναι η «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας.
Ο Ζελένσκι, ο οποίος έχει δηλώσει ότι αδέλφια του παππού του εξοντώθηκαν στο Ολοκαύτωμα, έχει επανειλημμένα απορρίψει ως ψευδείς τις ρωσικές κατηγορίες ότι έχει υποστηρίξει τους νεοναζί στην Ουκρανία.
Αναφερόμενος στη σύρραξη στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος προέβλεψε ότι σε σύντομο διάστημα η Ουκρανία θα έχει εξαντλήσει τον δικό της οπλισμό και δεν θα μπορεί να πολεμήσει για καιρό με τα ξένα όπλα που φέρνει από το εξωτερικό.
Είπε επίσης ότι η Ουκρανία δεν κατάφερε να σημειώσει πρόοδο στην αντεπίθεσή της και δήλωσε ότι ο στρατός της δεν έχει «καμία πιθανότητα» επιτυχίας απέναντι στον στρατό της Ρωσίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.