Κοσμος

Εννέα γυναίκες μηνύουν τον Bill Cosby για σεξουαλική επίθεση

Ανοίγουν τα στόματα μετά την αλλαγή νόμου στη Νεβάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bill Cosby
© EPA / TRACIE VAN AUKEN

Bill Cosby: Μήνυση από εννέα γυναίκες για σεξουαλική επίθεση από τον 84χρονο κωμικό

Μήνυση για σεξουαλική επίθεση κατέθεσαν εννέα γυναίκες κατά του Bill Cosby. Η μήνυση έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την ψήφιση νόμου στη Νεβάλα που προβλέπει την άρση της παραγραφής σε αστικές υποθέσεις σεξουαλικών επιθέσεων. 

Οι εννέα γυναίκες υποστηρίζουν ότι ο Bill Cosby χρησιμοποίησε την «τεράστια δύναμη, τη φήμη και το κύρος του» για να απομονώσει και να επιτεθεί σεξουαλικά σε καθεμία από τις γυναίκες που κατονομάζονται στη μήνυση. Συγκεκριμένα, οι Janice Dickinson, Lise-Lotte Lublin, Janice Baker Kinney, Lili Bernard, Heidi Thomas, Linda Kirpatrick, Rebecca Cooper, Pam Joy Abeyta και Angela Leslie ισχυρίζονται ότι ο ηθοποιός και κωμικός τους επιτέθηκε. 

Σύμφωνα με το BBC, ο Bill Cosby έχει κατηγορηθεί για σεξουαλικές κακοποιήσεις και στο παρελθόν από 60 γυναίκες. Τα θύματα υποστηρίζουν είτε ότι τις παρενόχλησε σεξουαλική, είτε ότι τις βίασε. Πρόκειται για ισχυρούς που -αν και εντοπίζονται χρονικά σε προηγούμενες δεκαετίες- έρχονται στο προσκήνιο ξανά μετά τις αλλαγές στους νόμους Πολιτειών για την παραγραφή των υποθέσεων. 

Ο Andrew Wyatt, εκπρόσωπος του Bill Cosby, κατηγόρησε τις γυναίκες που μήνυσαν τον κωμικό ότι υποκινούνταν από τον «εθισμό τους στην τεράστια προσοχή και την απληστία των μέσων ενημέρωσης. Από σήμερα και στο εξής, δεν θα συνεχίσουμε να επιτρέπουμε σε αυτές τις γυναίκες να παρελαύνουν υποστηρίζοντας κατηγορίες εναντίον του κ. Cosby χωρίς να ελεγχθούν όσα υποστηρίζουν εντός της αίθουσας του δικαστηρίου». 

9 women file lawsuit in Las Vegas accusing Bill Cosby of sexual assault

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από τον Bill Cosby

Ο Bill Cosby, γνωστός μέσα από το Cosby Show, αντιμετωπίζει έναν ακόμη γύρο κατηγοριών σεξουαλικής κακοποίησης. Ο 85χρονος κωμικός αρνείται όλες τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση. Ωστόσο, πέρασε περισσότερα από δύο χρόνια στη φυλακή αφού καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση σε γυναίκα το 2018. Ο Cosby κρίθηκε υπεύθυνος το 2022 για κακοποίηση της Τζούντι Χουτ στο Playboy Mansion στο Λος Άντζελες το 1975, όταν ήταν 16 ετών. 

Ο Κυβερνήτης της Νεβάδας, Τζο Λομπάρντο υπέγραψε το SB129 στις 31 Μαΐου, έναν νόμο με τον οποίο καταργούσε την αστική παραγραφή σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης που αφορούσαν ενήλικες. Πριν από αυτό, το κράτος είχε όριο δύο ετών για τους ενήλικες να προσφύγουν στα δικαστήρια.

Η Lise-Lotte Lublin έχει κατηγορήσει δημοσίως τον Bill Cosby ότι τη νάρκωσε σε ένα ξενοδοχείο στο Λας Βέγκας το 1989, υποστηρίζοντας ότι τον συνάντησε στο δωμάτιό του για να μπορέσει να αξιολογήσει την υποκριτική της με έναν αυτοσχεδιασμό. Στη συνέχεια, ο Bill Cosby φέρεται να της είχε δώσει δύο ποτά που είπε ότι «θα τη βοηθούσαν να χαλαρώσει», αλλά την έκαναν να αισθανθεί αποπροσανατολισμένη. Όπως υποστήριξε η ηθοποιός, στη συνέχεια άρπαξε τους καρπούς της και τους κράτησε ανάμεσα στα πόδια του, αγγίζοντας τα μαλλιά της καθώς αυνανιζόταν. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι υπόλοιπες καταγγελίες γυναικών κατά του Bill Cosby παρουσιάζουν ανάλογα περιστατικά, δηλαδή ότι ο κωμικός τις νάρκωνε προκειμένου να τις κακοποιήσει σεξουαλικά. 

Και στην Καλιφόρνια, ο Bill Cosby αντιμετωπίζει ανάλογες κατηγορίες, μετά τη μήνυση που κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες το πρώην μοντέλο του Playboy, Victoria Valentino. Τον έχει κατηγορήσει ότι τη νάρκωσε και τη βίασε το 1969. Κάτι που ο ίδιος έχει επίσης αρνηθεί.

Bill Cosby hit with new sexual assault lawsuit

Με πληροφορίες από BBC

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ