- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Θρίλερ στο Νότιγχαμ: 31χρονος σκότωσε 3 με μαχαίρι και μετά παρέσυρε άλλους 3 με βαν
H διαδρομή του δράστη που σκόρπισε τον θάνατο
Νότιγχαμ: Ξεδιαλύνεται το μυστήριο, μετά την αστυνομική επιχείρηση στη βρετανική πόλη - Ο δράστης φέρεται να ενεργούσε μόνος του
Ένας 31χρονος άνδρας συνελήφθη και θεωρείται ο μοναδικός ύποπτος για τρία θανατηφόρα περιστατικά - δύο μαχαιρώματα και μια παράσυρση πεζών με βαν - στο Νότιγχαμ της Βρετανίας.
Όλα ξεκίνησαν στις 4 τα ξημερώματα (τοπική ώρα), όταν ένας γείτονας ανέφερε ότι είδε έναν μαυροφορεμένο άνδρα με σακίδιο να μαχαιρώνει θανάσιμα έναν νεαρό και μια νεαρή κοντά στην οδό Ίλκεστον, στη φοιτητική συνοικία της πόλης. Μάλιστα, στο σημείο ήταν σκορπισμένος ιατρικός εξοπλισμός. «Ήταν άτυχοι, τους πέτυχε 5 λεπτά μακριά από το σπίτι τους», δήλωσε ένας φοιτητής στη Daily Telegraph.
Λίγο αργότερα, στις 05:10, βρεθηκε νεκρός με τραύματα από μαχαίρι ένας 60χρονος άνδρας στην οδό Μαγκντάλα, περίπου δύο μίλια μακριά από το πρώτο περιστατικό.
Στη συνέχεια, στις 05:30, η αστυνομία ειδοποιήθηκε ότι ένας οδηγός λευκού βαν παρέσυρε τρία άτομα στην οδό Μίλτον. Ένας άνδρας είναι σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, ενώ οι άλλοι δύο υπέστησαν ελαφρά τραύματα.
Η μάρτυρας Lynn Haggitt δήλωσε στην τηλεόραση του BBC ότι είδε ένα βανάκι να χτυπά έναν άνδρα και μια γυναίκα που έμειναν πεσμένοι στο δρόμο.
«Έπεσε κατευθείαν πάνω σε αυτούς τους ανθρώπους. Η γυναίκα έπεσε στο πεζοδρόμιο, ο άντρας εκτοξεύτηκε. Ακούστηκε ένας φοβερός θόρυβος. Μακάρι να μην το έβλεπα ποτέ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Βίντεο-ντοκουμέντο από τη σύλληψη του δράστη
Τελικά, ένας 31χρονος ακινητοποιήθηκε δέκα λεπτά αργότερα, την ώρα που οδηγούσε το λευκό βαν, αφού στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση στους δρόμους του Νότιγχαμ.
Σε βίντεο και φωτογραφίες που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας, φαίνονται αστυνομικοί να φρουρούν το λευκό βανάκι, το οποίο είχε υποστεί ζημιές στο καπό και στο παρμπρίζ, ενώ η πόρτα του συνοδηγού είναι ανοιχτή και ένα σακίδιο είχε πέσει στο έδαφος.
Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν αναζητούν κάποιον άλλον για τις δολοφονίες με μαχαίρι και την παράσυρση πεζών.
Έφοδος της Αντιτρομοκρατικής σε οικίες
«Κρατάμε ανοιχτό μυαλό καθώς ερευνούμε τις συνθήκες που περιβάλλουν αυτά τα περιστατικά και συνεργαζόμαστε με την Αντιτρομοκρατική Αστυνομία για να εξακριβώσουμε τα γεγονότα - όπως θα κάναμε συνήθως σε τέτοιου είδους περιστάσεις», δήλωσε η επικεφαλής αστυνομικός Κέιτ Μέινελ. «Βρισκόμαστε στα αρχικά στάδια της έρευνας και πρέπει να προσδιορίσουμε τα κίνητρα πίσω από αυτές τις επιθέσεις και θα κρατήσουμε το κοινό ενήμερο μόλις είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα».
Δυνάμεις της Αντιτρομοκρατικής έκαναν έφοδο σε δύο κατοικίες στην οδό Ίλκεστον, εκεί όπου βρέθηκαν νεκρά τα δύο πρώτα θύματα.
«Με ενημερώνουν για τις εξελίξεις. Πρέπει να δοθεί χρόνος στην αστυνομία να αναλάβει το έργο της», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «σοκαριστικό».
I want to thank the police and emergency services for their ongoing response to the shocking incident in Nottingham this morning.
— Rishi Sunak (@RishiSunak) June 13, 2023
I am being kept updated on developments. The police must be given the time to undertake their work.
My thoughts are with those injured, and the…
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο 12χρονος που είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία στο Σίδνεϊ
Αποκαλεί «οπλοφόρο» τον 37χρονο που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από πράκτορες της ICE
«Είχε νόμιμη άδεια οπλοκατοχής» απαντά η αστυνομία
Σύμφωνα με την Telegraph, σε πολλές περιπτώσεις όσοι μολύνονται πέφτουν σε κώμα
Ο Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων
Πιθανός νέος γύρος συνομιλιών με Ρωσία και ΗΠΑ
Αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη αμερικανική επίθεση
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό
Οργή στη Δανία για τις δηλώσεις - «Είμαστε η χώρα με τις μεγαλύτερες απώλειες ανά κάτοικο», απαντά η πρωθυπουργός
Χάος από χιονοπτώσεις και πλημμύρες σε όλη τη χώρα - Εκατοντάδες τραυματίες και ισοπεδωμένες κατοικίες
Επίσημη διαμαρτυρία της κυβέρνησης Μελόνι για την απόφαση των ελβετικών αρχών
Απάτη-μαμούθ - Πώς οδηγήθηκε σε οικονομική καταστροφή
Ανοιχτή επιστολή προς τους ηγέτες στο Νταβός για μείωση των ανισοτήτων - «Έχουν εξαγοράσει τις δημοκρατίες μας»
Μετέφεραν παιδί και πατέρα σε κέντρο κράτησης στο Τέξας - «Απανθρωπιά πέρα από λόγια»
Μαζικές επιθέσεις με drones και πυραύλους πλήττουν τις δύο μεγαλύτερες ουκρανικές πόλεις
Η αντίληψη των Αμερικανών για τη Νέα Τάξη των «δικών τους» Πραγμάτων
Η Ουάσινγκτον λέει ότι στόχος ήταν σκάφος ναρκοδιακίνησης - Πρώτη επίθεση μετά τη σύλληψη Μαδούρο
Ο λαϊκισμός και το εθνικό πολιτικό κόστος μπλόκαραν την ευρωπαϊκή στρατηγική
Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση - Συγκλονισμένη η οικογένειά του
Σάλος με τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου - «Προσβλητικά και απαράδεκτα» λέει ο Στάρμερ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.