Κοσμος

«Βρέθηκε στοιχείο» στις νέες έρευνες για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν σε φράγμα της Πορτογαλίας

Στη Γερμανία για ανάλυση το υλικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έρευνες για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν σε φράγμα στην Πορτογαλία
© EPA /LUIS FORRA

Εξαφάνιση Μαντλίν ΜακΚάν: Η εύρεση στοιχείου στις έρευνες σε φράγμα στην Πορτογαλία - Για ανάλυση στη Γερμανία το υλικό

Για ανάλυση σε εργαστήριο στο Βισμπάντεν της Γερμανίας εστάλη το στοιχείο που βρέθηκε στο φράγμα Αράντε στο Αλγκάβρε της Πορτογαλίας στο πλαίσιο των νέων ερευνών για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν

Οι αρχές δεν έχουν αποκαλύψει το στοιχείο που βρέθηκε, αλλά ισχυρίζονται ότι το στοιχείο αυτό, αλλά και κάποια άλλα ευρήματα, όπως δείγματα από χώμα, έχουν σταλεί για ιατροδικαστικές εξετάσεις DNA σε ένα εργαστήριο στο Βισμπάντεν της Γερμανίας. Οι έρευνες ξεκίνησαν και πάλι στο φράγμα μετά από 15 χρόνια, όταν έφτασε στις αρχές η πληροφορία ότι μια βιντεοκάμερα και ένα όπλο που ανήκαν τον κύριο ύποπτο, πιθανώς να πετάχτηκαν σε δεξαμενή στο σημείο. Ο Γερμανός εισαγγελέας Κρίστιαν Βόλτερς δήλωσε: «Φυσικά και εξακολουθούμε να ψάχνουμε για το πτώμα. Δεν το ψάχνουμε μόνο αυτό, φυσικά. Υπάρχουν και άλλα πράγματα. Οποιαδήποτε ανακάλυψη ρούχων θα μπορούσε να βοηθήσει την έρευνά μας».

Inside the new Madeleine McCann search site in Portugal

H Μαντλίν ΜακΚάν θεωρείται ότι έπεσε θύμα Γερμανού παιδεραστή

Tο κοριτσάκι θεωρείται θύμα ενός Γερμανού παιδεραστή, ο οποίος ζούσε εκείνη την περίοδο στην Πορτογαλία και έχει ήδη καταδικαστεί για βιασμό μιας Αμερικανίδας. Ο ύποπτος άνδρας, που ονομάζεται Κρίστιαν Μπρούκνερ, επισκέφθηκε το φράγμα Αράντε, πιθανώς μαζί με άλλους, λίγο μετά την εξαφάνιση του κοριτσιού από το κρεβάτι του τον Μάιο του 2007, όπως δήλωσε στην αστυνομία ένας πρώην φίλος του. Ο 45χρονος Μπρούκνερ αναφερόταν στην περιοχή ως «μικρό κομμάτι παραδείσου». Το σημείο βρίσκεται περίπου 30 μίλια από το θέρετρο διακοπών Praia da Luz, όπου απήχθη η Μαντλίν.

Η βιντεοκάμερα που έψαχναν οι αρχές θα μπορούσε ίσως να λύσει το μυστήριο, καθώς σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο Γερμανός είχε την αποτρόπαια συνήθεια να βιντεοσκοπεί τις κακοποιήσεις που έκανε και ίσως στο βίντεο υπάρχουν εικόνες και με τη Μαντλίν ΜακΚάν.

Madeleine McCann - the reservoir where police hunted for evidence

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ