Κοσμος

Νέες έρευνες σε φράγμα της Πορτογαλίας 16 χρόνια μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν

Εντολή από τις γερμανικές αρχές - Το σημείο είχε ερευνηθεί το 2008

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέες έρευνες για τη Μαντλίν Μακάν
© EPA /LUIS FORRA

Εξαφάνιση Μαντλίν Μακάν: Οι νέες έρευνες για το εξαφανισμένο κοριτσάκι - Η εντολή για αναζήτηση στοιχείων σε φράγμα

Νέες έρευνες ξεκινούν οι αστυνομικές αρχές της Πορτογαλίας για τη μικρή Μαντλίν Μακάν, που εξαφανίστηκε το 2007 ενώ έκανε διακοπές με τους γονείς της. Κατόπιν αιτήματος των γερμανικών αρχών, νέες έρευνες θα γίνουν κοντά σε φράγμα σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το σημείο όπου χάθηκαν τα ίχνη του κοριτσιού. 

Η πορτογαλική τηλεόραση έδωσε στη δημοσιότητα πλάνα από το σημείο όπου αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες αύριο Τρίτη (23.5). Στην ίδια περιοχή είχαν γίνει ξανά έρευνες το 2008 με τη συμμετοχή δυτών, οι οποίοι είχαν εντοπίσει μόνο λείψανα ζώων. Επιπλέον, το Υπουργείο Εσωτερικών της Πορτογαλίας ανακοίνωσε το 2022 ότι κατόπιν αιτήματός του ασκήθηκε δίωξη σε έναν ύποπτο στη Γερμανία, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται σε συνεργασία με τις γερμανικές και τις βρετανικές αρχές. Σύμφωνα με τη γερμανική δικαιοσύνη, πρόκειται για τον Κρίστιαν Μπρίκνερ, έναν γνωστό παιδεραστή που για πολλά χρόνια κατοικούσε μόνιμα στη νότια Πορτογαλία.

Νέες έρευνες για τη Μαντλίν Μακάν
© EPA / LUIS FORRA

Ο άνδρας αυτός, που εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας το 2005 στην Πορτογαλία, είχε θεωρηθεί από το 2020 ως ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της μικρής Μαντλίν. Το πορτογαλικό περιοδικό Expresso αποκάλυψε ότι συνήθιζε να πηγαίνει στο φράγμα Αράντε, που βρίσκεται πολύ κοντά στην κοινότητα Σίλβες.

Madeleine McCann police to search Portuguese reservoir - BBC News

Το χρονικό της εξαφάνισης της Μαντλίν Μακάν

Η Μαντλίν, που τότε ήταν περίπου 4 ετών, εξαφανίστηκε από το δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στην Πράια ντα Λουζ, ένα θέρετρο του Αλγκάρβε, στις 3 Μαΐου 2007, την ώρα που οι γονείς της δειπνούσαν με φίλους τους σε ένα γειτονικό εστιατόριο. Η πορτογαλική αστυνομία έβαλε στο αρχείο την υπόθεση το 2008, έπειτα από 14 μήνες ερευνών και αφού προηγουμένως ασκήθηκε δίωξη στους γονείς του παιδιού, οι οποίοι αργότερα απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία.

Αφού επί δύο χρόνια μελετούσε την υπόθεση, η βρετανική αστυνομία ξεκίνησε τη δική της έρευνα, τον Ιούλιο του 2013. Λίγο αργότερα επανέλαβαν τις έρευνες και οι πορτογαλικές αρχές.

Madeleine McCann: Police to search reservoir in Portugal for evidence

Με πληροφορίες από BBC

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ