Κοσμος

Επιχειρηματίας σκότωσε την 24χρονη φίλη του στην Ταϊλάνδη και ζήτησε τη βοήθεια οδηγού ταξί για την εξαφάνιση του πτώματος

Ο ρόλος του Google Translate στην εξιχνίαση του εγκλήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 25χρονος επιχειρηματίας σκότωσε την 24χρονη φίλη του σε πολυτελές διαμέρισμα στην Ταϊλάνδη
© Youtube / The Telegraph

Ταϊλάνδη: Δολοφονία 24χρονης από τον 25χρονο επιχειρηματία φίλο της - Η βοήθεια από οδηγό ταξί και η χρήση του Google Translate

Άγρια δολοφονημένη από τον 25χρονο φίλος της εντοπίστηκε η νεαρή Alona Savchenko σε πολυτελές διαμέρισμα στην Ταϊλάνδη. Η 24χρονη βρέθηκε βάναυσα μαχαιρωμένη. Ο δράστης την είχε ακρωτηριάσει χρησιμοποιώντας ένα πριόνι κατά την παραμονή τους σε κτίριο στην περιοχή Bang Kho Laem της Μπανγκόκ. 

Ο Πολωνός επιχειρηματίας Jan Jerzy Lagoda-Filippow συνελήφθη τη Δευτέρα, λίγες ώρες μετά το έγκλημα, στην προσπάθειά του να περάσει τα σύνορα με την Καμπότζη, αφού φέρεται να χρησιμοποίησε το Google Translate για να ζητήσει από έναν οδηγό ταξί να τον βοηθήσει να πετάξει το σώμα της κοπέλας του. Ο Lagoda-Filippow είναι ιδιοκτήτης μιας διαφημιστικής εταιρείας. Το νεαρό μοντέλο φέρεται να είχε φωτογραφηθεί για τις ανάγκες της εταιρείας του γυναικοκτόνου. Η Alona Savchenko αποφοίτησε πέρυσι από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Zaporizhzhia στην Ουκρανία με πτυχίο στην αγγλική γλώσσα και λογοτεχνία και είχε ολοκληρώσει ένα τρίμηνο μάθημα στις διεθνείς επιχειρήσεις στο Guangdong University of Finance στην Κίνα. Η Savchenko εργάστηκε στο παρελθόν ως δασκάλα αγγλικών και ως δημιουργός περιεχομένου στα social media.

Μέχρι αυτήν την ώρα, οι αρχές δεν έχουν αποκαλύψει το πιθανό κίνητρο του δράστη. Στις ανακοινώσεις, ωστόσο, που έγιναν για το έγκλημα, οι αρχές έκαναν γνωστό ότι η Savchenko και ο φίλος της είχαν φτάσει στο Μπανγκόκ στις 29 Απριλίου. Κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης έχουν καταγράψει το ζευγάρι να χαμογελά και να συνομιλεί στον διάδρομο της πολυκατοικίας που διέμεναν την περασμένη Παρασκευή. 

Ukrainian model killed by boyfriend in luxury Bangkok hotel

Πώς ο οδηγός ταξί οδήγησε τις αρχές στο πτώμα της 24χρονης

Η αστυνομία εντόπισε το πτώμα της 24χρονης μετά από υποδείξεις ενός οδηγού ταξί που είχε καλέσει ο Lagoda-Filippow. Η γυναίκα, της οποίας το πρόσωπο ήταν βαμμένο με αίμα, φέρεται να μαχαιρώθηκε στο στήθος. Ο δράστης είχε προσπαθήσει να την αποκεφαλίσει και είχε κόψει το χέρι της από τον καρπό.  Η αστυνομία βρήκε ένα αιματοβαμμένο πριόνι κοντά στο σώμα του θύματος.

Οι ντετέκτιβ πήραν συνέντευξη από τον οδηγό ταξί του Lagoda-Filippow, Surachai Sabaibang, ο οποίος τους είπε ότι ο Πολωνός του ζήτησε να τον πάει σε ένα καζίνο και στη συνέχεια χρησιμοποίησαν τη λειτουργία Google Translate στο τηλέφωνό του, αναζητώντας πληροφορίες για το πώς να διαμελίσει και να εξαφανίσει το πτώμα.  Ο οδηγός άφησε τον επιβάτη του σε ένα ξενοδοχείο στην περιοχή Sathorn και κάλεσε τις αρχές. Αργότερα το ίδιο βράδυ, αξιωματικοί που βρίσκονταν στην αγορά Rong Klua στην περιοχή Aranyaprathet στα σύνορα με την Καμπότζη, περίπου 135 μίλια από την Μπανγκόκ, εντόπισαν τον γυναικοκτόνο που καθόταν σε ένα πεζούλι δίπλα σε ταξιδιωτικό γραφείο.

Μετά τη σύλληψή του, ο 25χρονος δολοφόνος αρνήθηκε να μιλήσει στις αρχές. Οι αξιωματικοί εντόπισαν στη βαλίτσα του το διαβατήριο του θύματος. Η συμπεριφορά του ήταν ήρεμη. «Έπινε καφέ κανονικά στο κελί του και άρχισε να ασκείται, σαν να ήταν η συνηθισμένη πρωινή του ρουτίνα. Δεν είπε τίποτα», είπε ο επικεφαλής της αστυνομικής έρευνας για το έγκλημα. 

Με πληροφορίες από New York Post

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ