Η Deutsche Bank συμφώνησε να καταβάλει 75 εκατ. δολάρια σε θύματα του Επστάιν
Το χρονικό της υπόθεσης
Deutsche Bank: Συμφώνησε να καταβάλει 75 εκατ. δολάρια σε θύματα του Επστάιν - Το χρονικό της υπόθεσης
Η Deutsche Bank συμφώνησε να καταβάλει 75 εκατ. δολάρια για να διευθετήσει αγωγή που υποστήριζε ότι είχε «στηρίξει» το φερόμενο ως κύκλωμα σεξουαλικής διακίνησης του Τζέφρι Επστάιν.
Η καταγγελία κατατέθηκε από μια ανώνυμη γυναίκα, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο τραπεζικός κολοσσός συνέχισε να συνεργάζεται με τον Επστάιν, παρά το γεγονός ότι γνώριζε ότι οι λογαριασμοί του χρησιμοποιούνταν για τη διευκόλυνση των κακοποιήσεων. Ισχυρίστηκε επίσης ότι κακοποιήθηκε από τον Επστάιν και ότι διακινήθηκε σε φίλους του.
Η Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση όταν την προσέγγισε το BBC. Η γυναίκα, η οποία αναφέρεται ανώνυμα ως «Jane Doe» στα δικαστικά έγγραφα, κατέθεσε την αγωγή στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Νοέμβριο εκ μέρους της ίδιας και άλλων γυναικών που φέρονται να είχαν κακοποιηθεί από τον εκλιπόντα Αμερικανό χρηματοδότη.
Είπε ότι η Deutsche Bank «επέλεξε το κέρδος από την τήρηση του νόμου», καθώς γνώριζε ότι «θα κέρδιζε εκατομμύρια δολάρια από τη διευκόλυνση της σεξουαλικής διακίνησης του Επστάιν».
Η γυναίκα ισχυρίστηκε επίσης ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον Επστάιν και ότι διακινούνταν σε φίλους του για περίπου 15 χρόνια, ενώ λάμβανε πληρωμές σε μετρητά για τις σεξουαλικές της πράξεις.
Ο διακανονισμός αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για την καταβολή αποζημιώσεων σε δεκάδες γυναίκες.
«Ο διακανονισμός θα επιτρέψει σε δεκάδες θύματα του Τζέφρι Επστάιν να επιχειρήσουν επιτέλους να αποκαταστήσουν την πίστη τους στο σύστημά μας γνωρίζοντας ότι όλα τα άτομα και οι φορείς που διευκόλυναν την επιχείρηση σεξουαλικής εμπορίας του Επστάιν θα λογοδοτήσουν επιτέλους», πρόσθεσε η εταιρεία.
Η Deutsche Bank είχε προηγουμένως ζητήσει την απόρριψη της αγωγής.
Ο Ντίλαν Ριντλ, εκπρόσωπος της τράπεζας, αρνήθηκε να σχολιάσει τον διακανονισμό την Πέμπτη, αλλά δήλωσε ότι «έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην αποκατάσταση ορισμένων θεμάτων του παρελθόντος».
Ο Ριντλ πρόσθεσε ότι η τράπεζα είχε επενδύσει περισσότερα από 4 δισ. ευρώ (4,3 δισ. δολάρια, 3,5 δισ. λίρες) για να βελτιώσει τους ελέγχους, την εκπαίδευση και τις επιχειρησιακές διαδικασίες της και αύξησε την ομάδα της που είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος.
Ο Επστάιν πέθανε σε φυλακή της Νέας Υόρκης στις 10 Αυγούστου 2019, καθώς ανέμενε, χωρίς τη δυνατότητα καταβολής εγγύησης, τη δίκη του για τις κατηγορίες περί εμπορίας ανθρώπων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Στα social media εμφανίστηκαν ειρωνικές μετονομασίες όπως «Cloud Supremacy» και «Cloud Nationalism»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.