Κοσμος

O Τζέφρι Επστάιν εκβίαζε τον Μπιλ Γκέιτς για την παράνομη σχέση του με Ρωσίδα

Οι αποκαλύψεις της Wall Street Journal

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Τζέφρι Επστάιν εκβίαζε τον Μπιλ Γκέιτς για την παράνομη σχέση του με Ρωσίδα

Τζέφρι Επστάιν: Εκβίαζε τον Μπιλ Γκέιτς για την παράνομη σχέση του με Ρωσίδα - Οι αποκαλύψεις της Wall Street Journal

Σύμφωνα με ένα δημοσίευμα της Wall Street Journal, ο Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος καταδικάστηκε για παιδεραστία, είχε εκβιάσει τον Μπιλ Γκέιτς απαιτώντας εκατομμύρια δολάρια για να κρατήσει κρυφή τη σχέση του με τη ρωσίδα παίκτρια μπριτζ, Μίλα Αντόνοβα.

Ο Έπσταϊν απείλησε τον Γκέιτς υποσχόμενος να συνδράμει οικονομικά και να δημιουργήσει ένα φιλανθρωπικό ταμείο εάν του παρείχε τα αναφερόμενα χρήματα.

«Ο Επστάιν ανακάλυψε ότι ο Γκέιτς είχε σχέση με μια Ρωσίδα παίκτρια του μπριτζ και του ζητούσε χρήματα για να μην αποκαλύψει την παράνομη σχέση του», ανέφερε το δημοσίευμα.

Το 2010, ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, γνώρισε τη Μίλα Αντόνοβα κατά τη διάρκεια ενός τουρνουά μπριτζ. Σύμφωνα με την WSJ, έχει εντοπιστεί ένα βίντεο στο YouTube από το 2010, στο οποίο η Αντόνοβα μιλά για το πάθος της για το μπριτζ και αναφέρει τη συνάντησή της με τον Γκέιτς.

Αργότερα, το 2013, η Αντόνοβα γνώρισε τον Τζέφρι Έπσταϊν ενώ αναζητούσε χρηματοδότηση για μια επιχείρηση. Ως μηχανικός λογισμικού, σε συνέντευξή της στην Journal, δήλωσε ότι δεν είχε γνώση για τα εγκλήματα του Έπσταϊν.

«Απλώς νόμιζα ότι ήταν ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας. Έχω αηδιάσει με τον Έπσταϊν και με αυτό που έκανε», είχε πει χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, και ο Μπιλ Γκέιτς είχε παραδεχτεί ότι η συνάντηση με τον Έπσταϊν ήταν «ένα τεράστιο λάθος» στη ζωή του. Μάλιστα, μιλώντας στο CNN το 2021, ο Γκέιτς είπε ότι οι «αρκετές» συναντήσεις που είχε με τον Έπσταϊν ήταν πολύ μεγάλο λάθος. Ακόμη, είχε υπογραμμίσει στη Wall Street Journal ότι είχε συναντήσει τον Επστάιν, αλλά «δεν είχε καμία επαγγελματική ή φιλική σχέση μαζί του».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ