- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η Γερμανία δεν θα συνεισφέρει στη «συμμαχία μαχητικών αεροσκαφών» για την Ουκρανία
«Έχουμε επικεντρωθεί σε αυτό που κάνουμε και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την αμυντική ικανότητα της Ουκρανίας»
Γερμανία: Το Βερολίνο δεν μπορεί να συνεισφέρει στη «συμμαχία των μαχητικών αεροσκαφών» που επιδιώκει η Ουκρανία - Δήλωση του υπουργού Άμυνας Μπόρις Πιστόριους.
Η Γερμανία «δεν μπορεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο» στη «συμμαχία των μαχητικών αεροσκαφών» που προωθεί το Κίεβο, διευκρίνισε πριν από λίγο ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον βρετανό ομόλογό του Μπεν Γουάλας, στο Βερολίνο.
«Αυτά είναι ζητήματα τα οποία δεν μπορούν να κριθούν στο Βερολίνο. Οι ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν ούτε τις δυνατότητες ούτε την αρμοδιότητα», τόνισε ο κ. Πιστόριους και πρόσθεσε ότι η Γερμανία ειδικεύεται στα άρματα μάχης και στην αεράμυνα, ενώ θα επικεντρωθεί επίσης στην προμήθεια πυρομαχικών.
Ο κ. Γουάλας από την πλευρά του δήλωσε ότι η Βρετανία δεν θα προσφέρει μαχητικά αεροσκάφη, αλλά θα βοηθήσει στην εκπαίδευση ουκρανών πιλότων.
Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ήδη την αδυναμία της Γερμανίας να συνεισφέρει στην «συμμαχία μαχητικών αεροσκαφών», στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία πραγματοποιείται στο Ρέικιαβικ.
«Έχουμε επικεντρωθεί σε αυτό που κάνουμε και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την αμυντική ικανότητα της Ουκρανίας», δήλωσε ο κ. Σολτς και αναφέρθηκε στα άρματα μάχης, τα πυρομαχικά και τα συστήματα αεράμυνας που προσφέρει ήδη η Γερμανία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η δόνηση έρχεται λίγα 24ωρα μετά από τα 7,6 Ρίχτερ που συγκλόνισαν τη χώρα
Ο ίδιος έχει υποστηρίζει ότι ενήργησε σε αυτοάμυνα
Ο Τόμας Μαρκλ υπέστη ακρωτηριασμό στο αριστερό του πόδι
Τι συμβαίνει με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και τη σύζυγό του, Ούσα;
Το βραβείο παρέλαβε η κόρη της
Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του του CEO της UnitedHealthcare Μπράιαν Τόμσον
Η πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια που την πρώτη θέση δεν καταλαμβάνει Ευρωπαίος ηγέτης
Η σημασία της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ
Δυο φορές ισόβια και 50 χρόνια στον 26χρονο δολοφόνο
Η πρόταση για εκείνα που θα μπορούσαν να ζητούνται από όσους επιθυμούν να επισκεφτούν τη χώρα
«Η αναγνώριση αυτή τιμά την ταυτότητά μας» δηλώνει η Τζόρτζια Μελόνι
Η συγκλονιστική περιγραφή της Σάρον για τις τελευταίες στιγμές του θρυλικού Όζι Όσμπορν
Ποιοι ήταν και γιατί δεν παρέστησαν στην εκδήλωση
Το νέο δόγμα Τραμπ στοχεύει στη δομική αποσύνθεση της ευρωπαϊκής Δύσης και την αναβίωση του πολεμικού εφιάλτη
Ένας από τους πιο διάσημους τραγουδιστές όπερας στις ΗΠΑ
Πώς περιγράφει τον χώρο όπου κρατήθηκε για 20 ημέρες
Οι τοπικές αρχές εκτιμούν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα μπορούσε να αυξηθεί
Χρησιμοποιήθηκε από κλινικές γονιμότητας σε 14 χώρες της Ευρώπης
60.000 άτομα ελέγχουν τριπλάσιο πλούτο από 4 δισ. ανθρώπους - Εντείνονται οι ανισότητες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.