Κοσμος

Σεκιούριτι καταστήματος στο Σαν Φρανσίσκο σκότωσε τρανσέξουαλ μετά από κλοπή αλλά δεν του ασκήθηκε δίωξη

To χρονικό της υπόθεσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεκιούριτι καταστήματος στο Σαν Φρανσίσκο σκότωσε τρανσέξουαλ μετά από κλοπή αλλά δεν του ασκήθηκε δίωξη

Σαν Φρανσίσκο: Σεκιούριτι καταστήματος στο Σαν Φρανσίσκο σκότωσε τρανσέξουαλ μετά από κλοπή αλλά δεν του ασκήθηκε δίωξη - To χρονικό της υπόθεσης

Οι αρχές του Σαν Φρανσίσκο δημοσίευσαν ένα βίντεο από κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε το περιστατικό που οδήγησε στον θάνατο της 24χρονης τρανς γυναίκας, Μπάνκο Μπράουν, καθώς ένας φύλακας καταστήματος την εντόπισε να κλέβει.

To τραγικό συμβάν σημειώθηκε στις 27 Απριλίου σε ένα υποκατάστημα της αλυσίδας καταστημάτων Wallgreens στο Σαν Φρανσίσκο.

Στο βίντεο, φαίνεται ο φύλακας, που ονομάζεται Μάικλ Άντονι, να προσεγγίζει την τρανς γυναίκα καθώς αποχωρεί από το κατάστημα. Αρχικά, φαίνεται να της επιτίθεται με γροθιές και στη συνέχεια την ακινητοποιεί με μια λαβή.

Ωστόσο, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ο φύλακας αφήνει την 24χρονη να φύγει, καθώς η Μπάνκο Μπράουν του λέει κάτι. Αναπάντεχα, ωστόσο, ο φύλακας την πυροβολεί μία φορά στο στήθος.

Όσο ανακρινόταν, ο φύλακας του καταστήματος ανέφερε πως η 24χρονη τον απείλησε επανειλημμένα με μαχαίρι, αλλά δήλωσε ότι «δεν ένιωσε ότι βρισκόταν υπό απειλή».

Ισχυρίστηκε, ωστόσο, ότι ο θανατηφόρος πυροβολισμός αποτέλεσε πράξη αυτοάμυνας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ