Κοσμος

Ένοχος ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος για άσεμνη επίθεση 41χρόνια μετά

Τι υποστήριξε η 58χρονη - σήμερα- γυναίκα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου, Χρυσόστομος
© politis.com.cy

Κύπρος: Η ενοχή του τέως Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομου για άσεμνη επίθεση - 41 χρόνια μετά η απόφαση του δικαστηρίου

Ένοχος κρίθηκε μετά από την εξέταση υπόθεσης ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος για άσεμνη επίθεση σε γυναίκα το 1981, όταν η 58χρονη -σήμερα- γυναίκα ήταν τότε 16 ετών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η γυναίκα πριν από λίγους μήνες, είχε επισκεφθεί πέντε φορές στο γραφείο του τον Μητροπολίτη Κιτίου, προκειμένου να λάβει επίδομα ως ορφανή, εξαιτίας του θανάτου του πατέρα της. Κατά τα λεγόμενά της, την πέμπτη φορά, ο ιερέας την κλείδωσε στο γραφείο του και της επιτέθηκε άσεμνα. Το δικαστήριο έκρινε ως αξιόπιστους μάρτυρες τη γυναίκα, τη μητέρα της, την αδελφή της και τον γιατρό της.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η 58χρονη σήμερα γυναίκα είχε έντονη βιωματική εμπειρία που τη στιγμάτισε, γι' αυτό και έκανε απόλυτα αποδεκτή τη θέση της. Σε ό,τι αφορά τη στάση του Μητροπολίτη ενώπιον του Δικαστηρίου, η δικαστής τη χαρακτήρισε ως απογοητευτική, αφού ήταν υπεροπτικός, ειρωνικός και είχε εναλλαγή στη συμπεριφορά του, όπως είπε. Για τον κατηγορούμενο, o οποίος αρνείται ανάμειξη στην υπόθεση, η δικαστής ανέφερε πως στερείται πειστικότητας η μαρτυρία του και οι πράξεις του αποτελούν άσεμνη επίθεση. Στο θέμα που είχε εγείρει η υπεράσπιση πως επηρεάστηκε το δικαίωμα του Μητροπολίτη τέως Κιτίου να τύχει δίκαιης δίκης διότι ουσιαστικοί μάρτυρες για την υπεράσπιση του έχουν πλέον αποβιώσει, το δικαστήριο την έκρινε ως αβάσιμη γι' αυτό και την απέρριψε.

Ο ποινικός κώδικας προέβλεπε ποινή φυλάκισης δύο ετών, ενώ με πρόσφατη τροποποίηση προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι 5 έτη. Το Δικαστήριο θα συνεδριάσει εκ νέου στις 26 Μαΐου για αγόρευση για μετριασμό της ποινής, ενώ θα οριστεί και το ακριβές ύψος αυτής. Δεν αποκλείεται μάλιστα για το θέμα να συνεδριάσει και η Ιερά Σύνοδος Κύπρου.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ