Μουσικη

Ο The Weeknd που είναι πια ο Abel

Aπό τον The Weeknd μέχρι τον John Legend: Ποιοι καλλιτέχνες άλλαξαν το όνομά τους αφού έκαναν καριέρα

62222-137653.jpg
A.V. Team
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O The Weeknd στο ημίχρονο του Super Bowl 55
O The Weeknd στο ημίχρονο του Super Bowl 55 © Mike Ehrmann/Getty Images

6 διάσημοι που άλλαξαν το όνομα τους ενώ ήταν διάσημοι: Ο The Weeknd άλλαξε το όνομα του σε Abel Tesfaye

«I said, ooh, I'm blinded by the lights. No, I can't sleep until I feel your touch» είναι μόνο μερικοί από τους στίχους του «Blinding Lights», του αγαπημένου τραγουδιού των φαν του Καναδού αστέρα της ποπ μουσικής. Ο The Weeknd, γνωστός επίσης, για τις μεγάλες επιτυχίες του όπως το «Sacrifice» και το «ρώτησε τους θαυμαστές του στο Twitter τον Απρίλιο αν θα έπρεπε να κάνει την «πολυπόθυτη» αλλαγή του ονόματος του. Το tweet του έλαβε πάνω από εκατό χιλιάδες likes και ο καλλιτέχνης απέσυρε το καλλιτεχνικό του όνομα -που προέκυψε αφού εγκατέλειψε το σχολείο, πήρε το στρώμα του, έφυγε ένα Σαββατοκύριακο και δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι του- και αποφάσισε να υιοθετήσει εκ νέου το όνομα που του δόθηκε κατά τη γέννησή του. Το όνομα Abel Tesfaye, που είναι το πραγματικό του όνομα, αποφάσισε να το αλλάξει ακόμη και στα προφίλ του στα social media.

Συγκεκριμένα, η αλλαγή του ονόματος του προέκυψε μετά την αποκάλυψη του βραβευμένου καλλιτέχνη -που κατά τη διάρκεια της μουσικής του καριέρας έχει κερδίσει τέσσερα βραβεία Grammy, περισσότερα από 45 πλατινένια singles και άλμπουμ και έσπασε πολλά μουσικά ρεκόρ- στο περιοδικό W Magazine πως ήθελε να «σκοτώσει τον Weeknd». Αυτή τη στιγμή ο άνθρωπος που τον Μάρτιο του 2023, κηρύχθηκε από τα παγκόσμια ρεκόρ Γκίνες ως ο πιο δημοφιλής καλλιτέχνη στον κόσμο λόγω του αριθμού των μηνιαίων ακροατών που είχε στο Spotify, περνάει μια πορεία κάθαρσης σύμφωνα με τις δηλώσεις του. «Φτάνω σε ένα σημείο και σε μια στιγμή που ετοιμάζομαι να κλείσω το κεφάλαιο The Weeknd» είχε πει σε συνέντευξη του και όπως φαίνεται το έκανε πράξη. Άλλωστε ως The Weeknd «έχει πει όλα όσα μπορούσε να πει».

Ο καλλιτέχνης λοιπόν ήθελε να γυρίσει στα παλιά εδώ και τώρα, ήθελε το παλιό του όνομα -όχι για μια ώρα μόνο-και το έκανε πράξη. Παρακάτω όμως σου έχουμε άλλους 5 διάσημους που άλλαξαν το όνομα τους ενώ ήταν διάσημοι.

Prince

Ο τραγουδοποιός Prince
© Brian Rasic/Getty Images/Ideal Image

Ο Prince που ήταν ένας οραματιστής ποπ καλλιτέχνης, ο οποίος κατέρριψε τα όρια της μουσικής, την ημέρα που έκλεινε τα 35, στις 7 Ιουνίου του 1993, δήλωσε στη δισκογραφική του ότι δεν ήθελε πια να τον αποκαλούνε με το πριγκιπικό του όνομα. Όσο βρισκόταν στο αποκορύφωμα της καριέρας του, αποφάσισε ότι θέλει να τον αποκαλούν «αυτό»: ένα σύμβολο που κανείς δεν ήξερε πώς να το προφέρει, ούτε τι συμβολίζει – αν και υπήρχαν αρκετές ερμηνείες. Κάποιοι, ωστόσο τον έλεγαν «Love Symbol»δηλαδή «σύμβολο της αγάπης». Λόγω δυσκολίας όμως, της προφοράς του νέου του ονόματος, για κάποιο χρονικό διάστημα αποκαλούνταν ως «The Artist Formerly Known as Prince». Ωστόσο, λόγω διαφωνιών με τη δισκογραφική εταιρία Warner Bros, ο Prince αναγκάστηκε να αφήσει για λίγο το όνομα αυτό. Στην πορεία όταν έληξε το συμβόλαιό του και έγινε πάλι ανεξάρτητος πήρε ξανά το παλιό του όνομα.

Drake

Drake
Drake © EPA/NINA PROMMER

Το 1986 έρχεται στη ζωή ο Drake, o διάσημος Καναδός ράπερ και ηθοποιός που έχει βραβευθεί στο παρελθόν και με Grammy. Ως ηθοποιός το όνομα του ήταν το βαφτιστικό του, Aubrey Drake Graham αλλά το άλλαξε σε σκέτο Drake το 2009 για να κυκλοφορήσει το πρώτο του άλμπουμ το 2010. Το Drake πρόκειται για το μεσαίο όνομα φυσικά του τραγουδιστή, του οποίου το single «Money in the Grave» σε συνεργασία με τον Rick Ross, ξεπέρασε τους Beatles στο Billboard το 2019.

Katy Perry

Katy Perry
Η Katy Perry σε συναυλία στη Μελβούρνη © EPA/SCOTT BARBOUR

H Κέιτι Χάντσον ή αλλιώς γνωστή ως Κέιτι Πέρι με την επιτυχία της «ξεκίνησε την καριέρα της ως τραγουδίστρια χριστιανικής μουσικής. Το πρώτο της άλμπουμ το κυκλοφόρησε το 2001 με αυτό το όνομα αλλά έξι χρόνια μετά που προχώρησε σε συμφωνία με την δισκογραφική Capitol Records, αποφάσισε πώς δεν ήθελε να την μπερδεύουν με την γνωστή ηθοποιό. Έτσι, επέλεξε το επίθετο της μητέρας της. 

Lana Del Rey

Lana del Rey
Lana del Rey/ © EPA/NINA PROMMER

Στην αρχή της καριέρας της το 2007, η τραγουδίστρια με το υπνωτικό ύφος ερμηνείας χρησιμοποιούσε το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Λίζι Γκραντ που προερχόταν από το πραγματικό της όνομα Elizabeth Woolridge Grant. Η ομάδα των μάνατζέρ της, ωστόσο δεν συμφωνούσε και πολύ...οπότε η απόφαση για την αλλαγή του ονόματος της σε Lana Del Rey διεξήχθη όταν κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ το 2010. Πώς να γίνεις άλλωστε μάθημα στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης απλώς με το όνομα Elizabeth Woolridge Grant; 

John Legend

Για τις φυλετικές διακρίσεις μίλησε ο John Legend
O John Legend © EPA/ETIENNE LAURENT

Άρχισε να μαθαίνει πιάνο από την ηλικία των 3 ετών, με δασκάλα τη γιαγιά του. Το πραγματικό όνομα του τραγουδιστή με τους 15,5 εκατ. followers στο Instagram που αφηγείται την ιστορία της οικογένειάς του στο ντοκιμαντέρ διάρκειας 30 λεπτών «Home/Free» είναι John Roger Stephens. Το John Legend είναι το παρατσούκλι που του έβγαλαν οι φίλοι του, ανάμεσα τους και ο όχι και τόσο κολλητός του πλέον Kanye West -μετά την στήριξη του δεύτερου στον Ντόναλντ Τραμπ χάλασαν τα πράγματα-, το οποίο έγινε τελικά το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ