Κοσμος

Η απάντηση του Έντι Ράμα για τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας

«Να απελευθερωθεί άμεσα!» ζητά ο Κ. Μητσοτάκης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα
© Facebook / himara.gr

Σύλληψη Φρέντι Μπελέρη: Η απάντηση του Έντι Ράμα για τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας - Απαγγελία κατηγοριών - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ένταλμα σύλληψης εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (12.5) η εισαγγελία Αυλώνας κατά του Φρέντι Μπελέρη, του υποψηφίου δημάρχου Χειμάρρας που προσήχθη τα μεσάνυχτα από τις αλβανικές αρχές με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.

Σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, χαρακτήρισε τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη ως δείγμα «της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης για εφαρμογή του νόμου». Απαίτησε, όπως αναφέρει, η σύλληψη να είναι «τεκμηριωμένη με στοιχεία και νομικά κατοχυρωμένη». Κάλεσε, δε, τους πολιτικούς να μη σπεύσουν να προβούν σε συμπεράσματα και να αφήσουν ανεπηρέαστο το ανακριτικό έργο των αρμόδιων αρχών. Επιπλέον, υποστήριξε ότι το γεγονός ουδεμία σχέση έχει με τον προεκλογικό αγώνα. 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρης, συνελήφθη τα μεσάνυχτα από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας και, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει κρατούμενος μέχρι αυτήν την ώρα, με την κατηγορία της «εξαγοράς ψήφων», την ώρα που οι συνεργάτες του έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι μετά την απαγγελία κατηγοριών. 

Ο Φρέντι Μπελέρης, πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές της Χειμάρρας, ως υποψήφιος δήμαρχος υποστηριζόμενος τόσο από το Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και την ΟΜΟΝΟΙΑ, όσο και από τον συνασπισμό της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα και το Κόμμα Ελευθερίας του τέως προέδρου της Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, στην πορεία προς την κάλπη, ο Φρέντι Μπελέρης δέχθηκε σκληρές επιθέσεις από μερίδα του Τύπου, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα, που λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του φέρεται να δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό πως την επόμενη των εκλογών θα «λογαριαστεί προσωπικά» μαζί του.

Το Himara.gr έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από κάμερα ασφαλείας, στο οποίο φέρεται να καταγράφεται η στιγμή της σύλληψης του Φρέντι Μπελέρη και των συνεργατών του. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ