Γερμανία: Καταδικάστηκε ακροδεξιός που σχεδίαζε επιθέσεις για να προκαλέσει «φυλετικό πόλεμο»
Συμπαθών του νεοναζιστικού δικτύου «Division Atomwaffen»
Καταδικάστηκε στη Γερμανία ακροδεξιός που σχεδίαζε επιθέσεις για να προκαλέσει «φυλετικό πόλεμο» - Κρίθηκε ένοχος για απόπειρα ίδρυσης τρομοκρατικής οργάνωσης.
Ένας Γερμανός συμπαθών του αμερικανικού νεοναζιστικού δικτύου «Division Atomwaffen» καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση τριών ετών και έξι μηνών επειδή σχεδίαζε επιθέσεις με στόχο να προκαλέσει «φυλετικό πόλεμο».
Ο Μάρβιν Ε., 21 ετών, κρίθηκε ένοχος από το περιφερειακό δικαστήριο της Φραγκφούρτης για «απόπειρα ίδρυσης τρομοκρατικής οργάνωσης» και για «προετοιμασία βίαιης ενέργειας, απειλητικής για το κράτος». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επιχείρησε το 2021 να οργανώσει στην Έσση, όπου κατοικούσε, ένα παράρτημα της «Division Atomwaffen» («Μεραρχία Ατομικών Όπλων»), μιας οργάνωσης γνωστής για τη ρατσιστική, αντισημιτική ιδεολογία της.
Ο κατηγορούμενος σχεδίαζε επίσης επιθέσεις με εκρηκτικά και πυροβόλα όπλα εναντίον κρατικών λειτουργών, πολιτικών, μεταναστών και Εβραίων. Ο στόχος του: να προκαλέσει «πόλεμο μεταξύ των φυλών» μέσα στα επόμενα τρία χρόνια ώστε «να προστατευθεί ο λευκός πληθυσμός».
Ο Μάρβιν Ε. συνελήφη τον Σεπτέμβριο του 2021, αφού επιχείρησε να αγοράσει όπλα. Στη σπίτι του βρέθηκαν πρώτες ύλες για την κατασκευή εκρηκτικών καθώς και σφαίρες χάλυβα. Ο 21χρονος παραδέχτηκε τα γεγονότα και είπε ότι δεν σκοπεύει να ασκήσει έφεση στη δικαστική απόφαση.
Η νεοναζιστική οργάνωση «Division Atomwaffen» ιδρύθηκε το 2015 στις ΗΠΑ από μια ομάδα νέων και έγινε γνωστή επειδή στρατολογούσε μέλη στα πανεπιστήμια. Στις ΗΠΑ, πολλά μέλη της έχουν φυλακιστεί επειδή απείλησαν δημοσιογράφους και ακτιβιστές κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συνεχιζόμενη κακοκαιρία και οι έντονες χιονοπτώσεις δημιουργούν ιδιαίτερα επικίνδυνες συνθήκες
Aρκετές και απροσδόκητες οι οικονομικές πιέσεις
Ο ιρανικός λαός έχει τεράστια ιστορία πίσω του και έχει επιβιώσει από πολλά δεινά
Οκτώ μέλη πληρώματος και τρεις επιβάτες, μέλη του προσωπικού του υπουργείου, ανάμεσα στους νεκρούς
Στα «χαρακώματα» Ευρώπη και Τραμπ
Οι γαλλικές αρχές δηλώνουν αποφασισμένες να συνεχίσουν τις έρευνες μέχρι τον εντοπισμό τους.
Εκτάκτως στη Λάρνακα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, Κώστας Φυτιρής
Η κηδεία της θα τελεστεί τη Δευτέρα στη Μητρόπολη Αθηνών
Αν δεν υπάρξει λύση, οι δασμοί θα ανέρχονται στο 25% από την 1η Ιουνίου.
Ο Τραμπ προσκάλεσε την Ελλάδα και Κύπρο
Απαιτείται η επικύρωσή της από τα κοινοβούλια των κρατών- μελών της Mercosur, Αργεντινή, Βραζιλία, Παραγουάη και Ουρουγουάη
Στο Κίεβο ο χειμώνας είναι μέρος του πολέμου - το κρύο, το σκοτάδι, η έλλειψη ενέργειας λειτουργούν ως βασικά εργαλεία πίεσης. «Η Ουκρανία έχει μπει σε μια φάση πολέμου φθοράς», λέει ο Αλέξανδρος Δημητρακόπουλος.
Ο Τραμπ επιβάλει δασμούς σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες - Σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου
Η κατάθεση αποκαλύπτει σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας
Ο συριακός στρατός ζήτησε από τους αμάχους να απομακρυνθούν από στρατιωτικές εγκαταστάσεις της επαρχίας Ράκα
Μάλιστα,το βίντεο τραβήχτηκε από την πριγκίπισσα Λίλιμπετ
Στο κέντρο της Λάρνακας βρίσκονται ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις
Στους προσκληθέντες και ο πρόεδρος της Αργεντινής, Χαβιέ Μιλέι
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη Δανία και τη Γροιλανδία
Το αεροπλάνο είχε προορισμό το Μακασάρ, στο Νότιο Σουλαουέζι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.