Κοσμος

Αυτή είναι η αιτία θανάτου του Ρέι Λιότα

Η ανακοίνωση έναν χρόνο μετά το ξαφνικό του τέλος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρέι Λιόττα
© EPA /DANIEL DAL ZENNARO

Ρέι Λιότα: Η ανακοίνωση για την αιτία θανάτου του ηθοποιού έναν χρόνο μετά 

Έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Ρέι Λιότα έγινε γνωστή η αιτία θανάτου του. Ο πρωταγωνιστής του «Goodfellas» έφυγε από τη ζωή στις 26 Μαΐου 2022 σε ηλικία μόλις 67 ετών.

Όπως έγινε γνωστό, ο ηθοποιός πέθανε από οξεία καρδιακή ανεπάρκεια και υγρό στους πνεύμονες, γνωστό ιατρικά ως πνευμονικό οίδημα. Ο Ρέι Λιότα έπασχε από αθηροσκλήρωση. Σε έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του TMZ, οι γιατροί κατηγοριοποίησαν τον τρόπο θανάτου ως φυσική και μη βίαιη αναπνευστική ανεπάρκεια, πνευμονικό οίδημα και οξεία καρδιακή ανεπάρκεια.

Τον περασμένο Μάιο, είχε γίνει γνωστό ότι ο Ρέι Λιότα πέθανε στον ύπνο του σε ξενοδοχείο της Δομινικανής Δημοκρατίας, όπου βρισκόταν για τα γυρίσματα μιας νέας ταινίας. Στο κτίριο είχε σπεύσει ομάδα έκτακτης ανάγκης, αλλά ήταν ήδη αργά για τον Ρέι Λιότα. Η σορός του μεταφέρθηκε στο ιατροδικαστικό ινστιτούτο του Σάντο Ντομίνγκο.

Ο Λιότα ήταν καπνιστής, αλλά άρχισε να εμφανίζεται σε διαφημίσεις για το Chantix - μια μάρκα που διαχειρίζεται η Pfizer - το 2018, με μία από αυτές να λέει: «Προσπαθούσα να κόψω το κάπνισμα για χρόνια μόνος μου. Δεν μπορούσα να το κάνω. Χρειαζόμουν βοήθεια». Ο θάνατός του συγκλόνισε τους θαυμαστές του, καθώς τα τελευταία χρόνια ξεκινούσε μια τεράστια ανάκαμψη της καριέρας του, με τον ίδιο να πρωταγωνιστεί μαζί με τον Τάρον Έτζερτον στην ταινία «Black Bird» το 2022.

Ο Ρέι Λιότα ήταν αρραβωνιασμένος και είχε μία κόρη 23 ετών. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ