Κοσμος

Σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού στο Κίεβο και άλλες περιοχές της Ουκρανίας

Σε επιφυλακή οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας για ρωσικές επιθέσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ηχούν σε Κίεβο και άλλες περιοχές της χώρας – Αυξάνεται ο αριθμός των ειδοποιήσεων.
Σειρήνες προειδοποίησης για αεροπορική επίθεση ηχούν στο Κίεβο και σε πολλές ουκρανικές επαρχίες © EPA/Olga Petrasyuk

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σειρήνες αντιαεροπορικού συναγερμού ηχούν σε Κίεβο και άλλες περιοχές της χώρας - Αυξάνεται ο ρυθμός των ειδοποιήσεων.

Σειρήνες προειδοποίησης για αεροπορική επίθεση ηχούν στο Κίεβο και σε πολλές ουκρανικές επαρχίες, ανέφεραν αξιωματούχοι. 

Ο αριθμός των σειρήνων αντιαεροπορικού συναγερμού έχει αυξηθεί απότομα τις τελευταίες ημέρες και η ουκρανική πρωτεύουσα έχει εκδώσει έξι τέτοιους συναγερμούς τις τελευταίες τρεις ημέρες προειδοποιώντας για ρωσικές επιθέσεις.

Ο υπουργός ψηφιακού μετασχηματισμού της Ουκρανίας Μιχαήλ Φιόντοροφ δήλωσε ότι στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος «Στρατός των drones» στην χώρα έχουν ήδη εκπαιδευθεί 10.000 χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Με την εκπαίδευση τους ασχολούνται 20 εξειδικευμένες σχολές σε όλη την χώρα. 

Το πρόγραμμα «Στρατός των drones» αφορά στην παραγωγή και την χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Χρηματοδοτείται από χορηγίες πολιτών διαφόρων χωρών του κόσμου οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει 325 εκατομμύρια δολάρια. 

Κατά την άποψη των εμπειρογνωμόνων στις συνθήκες σύγχρονου πολέμου είναι εξαιρετικά πολύτιμη η εκπαίδευση στον χειρισμό μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ