Κοσμος

Συνελήφθη ο 21χρονος δράστης του νέου μακελειού στη Σερβία

8 νεκροί και 15 τραυματίες σε τρία χωριά κοντά στο Βελιγράδι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι αστυνομικές αρχές της Σερβίας έχουν αποκλείσει την περιοχή όπου έγινε επίθεση με όπλο
© EPA / ANDREJ CUKIC

Σερβία: Σύλληψη του 21χρονου δράστη - Οι πληροφορίες για το νέο μακελειό σε χωριά κοντά στο Βελιγράδι

Συνελήφθη από τις αρχές της Σερβίας ο 21χρονος ένοπλος που φέρεται να σκότωσε 8 ανθρώπους και να τραυμάτισε άλλους 15 στο νέο μακελειό που καταγράφηκε το βράδυ της Πέμπτης (5.5) σε τρία χωριά κοντά στο Βελιγράδι. 

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, κρυβόταν στο σπίτι του θείου του. 

Το νέο μακελειό, μόλις λίγες ώρες μετά την επίθεση σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι που «βούτηξε» τη χώρα στο πένθος, καταγράφηκε σε τρία χωριά, κοντά στη Μλαντένοβατς, περίπου 60 χιλιόμετρα νότια της σερβικής πρωτεύουσας. Δράστης ένας 21χρονος, γιος στρατιωτικού, που -κατά τις πληροφορίες που μεταδίδει η δημόσια τηλεόραση της Σερβίας- άνοιξε πυρ με αυτόματο τουφέκι μέσα από όχημα εν κινήσει προτού απομακρυνθεί αυξάνοντας ταχύτητα. Ανάμεσα στα θύματα ήταν αστυνομικός και η αδελφή του.

Σήμερα, προτού καν ανατείλει ο ήλιος, εκατοντάδες αστυνομικοί χτένιζαν την περιοχή, ενώ ελικόπτερο εφοδιασμένο με προβολέα έψαχνε επίσης τον δράστη, διαπίστωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου επιτόπου. Σύμφωνα με το RTS, στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 600 αστυνομικοί, ανάμεσά τους μέλη ειδικής μονάδας επέμβασης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Η αστυνομία παράλληλα απέκλεισε την πρόσβαση προς διάφορα χωριά. Ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών, Μπρατίσλαβ Γκάσιτς, έκανε λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια». Ο δράστης έπεσε στα χέρια των αρχών το πρωί της Παρασκευής (5.5). 

Όπως μετέδωσε νωρίτερα από το Βελιγράδι ο Ν. Πέλπας, υπήρχαν πληροφορίες πως ο νεαρός εντοπίστηκε και περικυκλώθηκε από την αστυνομία κοντά στην κωμόπολη Μάλι Ποζάρεβατς, αλλά αρνήθηκε να παραδοθεί και αντάλλαξε πυρά με αστυνομικούς. Ανάστατοι συγγενείς είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών ιατρικού κέντρου στο Βελιγράδι, όπου διακομίστηκαν τουλάχιστον οκτώ τραυματίες, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο N1. Η υπουργός Υγείας Ντάνιτσα Γκρούιτσιτς έκανε σύντομη επίσκεψη στο κέντρο.

Eight killed and multiple injured in second mass shooting in Serbia

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ