Κοσμος

Πιάστηκαν στα χέρια για την ουκρανική σημαία διπλωμάτες σε σύνοδο κορυφής

Η κίνηση του Ολεξάντρ Μαρικόφσκι που πυροδότησε την ένταση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρκία: Πιάστηκαν στα χέρια διπλωμάτες, όταν Ρώσος αξιωματούχος απομάκρυνε την ουκρανική σημαία που είχε υψωθεί πίσω από μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας.
Ένταση μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων διπλωματών με αφορμή σημαία © Twitter / YouTube screen shots

Τουρκία: Πιάστηκαν στα χέρια διπλωμάτες, όταν Ρώσος αξιωματούχος απομάκρυνε την ουκρανική σημαία που είχε υψωθεί πίσω από μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας.

Ένταση προκλήθηκε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής συνέλευσης της Οικονομικής Συνεργασίας της Μαύρης Θάλασσας, στην Τουρκία, μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών αξιωματούχων με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια.

Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν όταν ο Ουκρανός βουλευτής Ολεξάντρ Μαρικόφσκι σήκωσε την ουκρανική σημαία πίσω από το μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας, Όλγκα Τιμοφέεβα, την ώρα που έκανε δηλώσεις στην κάμερα.

Τότε ένα άλλο άλλο μέλος της ρωσικής ομάδας, ο Βαλερί Σταβίτσκι, άρπαξε τη σημαία από τα χέρια του Ουκρανού αξιωματούχου.

Αμέσως μετά, οι δύο άνδρες πιάνονται στα χέρια, με τον Ολεξάντρ Μαρικόφσκι να επιτίθεται στον Βαλερί Σταβίτσκι καθώς προσπαθεί να του αποσπάσει τη σημαία.

Юрій Мисягін: Мій колега по фракції Слуга Народу у Верховній Раді Олександр Маріковський на саміті в Анкарі показав російському представнику, що буває коли роблять замах та не поважають український прапор. 🇺🇦👊

Posted by Ілля Айзін on Thursday, May 4, 2023

Νωρίτερα, στην ίδια συνεδρίαση, είχε προκληθεί και πάλι ένταση όταν μέλη της ουκρανικής αντιπροσωπείας είχαν σηκώσει την ουκρανική σημαία πίσω από την Τιμοφέεβα ενώ μιλούσε στη διάσκεψη.

Alexander Marikovsky got into a fight with a Russian who snatched the Ukrainian flag from him.🇺🇦vs🇷🇺

Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση αφορά την διένεξη για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών. Την Παρασκευή συναντώνται οι υφυπουργοί Άμυνας Ρωσίας, Ουκρανίας και Τουρκίας θα συναντηθούν στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν για τη συμφωνία που επιτρέπει τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα, όπως δήλωσε την Τετάρτη ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ