Κοσμος

Αμερικανίδα πέταξε στο Σίδνεϊ με επιχρυσωμένο όπλο 24 καρατίων στις αποσκευές της

Βρήκε χρυσό η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη στη βαλίτσα της ταξιδιώτριας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυστραλία: Συνελήφθη Αμερικανίδα στο Σίδνεϊ - Πέταξε από το Λος Άντζελες με χρυσό όπλο στις αποσκευές της - Δρακόντειοι οι νόμοι για την οπλοφορία στη χώρα.
Μια Αμερικανίδα συνελήφθη στο Σίδνεϊ αφού έφτασε με πτήση από το Λος Άντζελες με επιχρυσωμένο όπλο 24 καρατίων © Australian Border Force

Αυστραλία: Συνελήφθη Αμερικανίδα στο Σίδνεϊ - Πέταξε από το Λος Άντζελες με χρυσό όπλο στις αποσκευές της - Δρακόντειοι οι νόμοι για την οπλοφορία στη χώρα.

Μια Αμερικανίδα συνελήφθη στο Σίδνεϊ αφού έφτασε με πτήση από το Λος Άντζελες με επιχρυσωμένο όπλο 24 καρατίων συσκευασμένο στις αποσκευές της.

Η 28χρονη γυναίκα, η οποία έφτασε στο Σίδνεϊ την Κυριακή, δεν είχε άδεια εισαγωγής ή κατοχής πυροβόλου όπλου στην Αυστραλία, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη (ABF).

Η Αυστραλία έχει από τους πιο σκληρούς κανόνες στον κόσμο για την οπλοκατοχή και είναι παράνομο να εισαγάγει κανείς σκόπιμα πυροβόλα όπλα χωρίς προηγούμενη έγκριση. Η μέγιστη ποινή για αυτό το αδίκημα στην Αυστραλία είναι 10 χρόνια φυλάκιση.

Η γυναίκα, η οποία δεν κατονομάστηκε, εμφανίστηκε ενώπιον τοπικού δικαστηρίου τη Δευτέρα και έμεινε ελεύθερη με εγγύηση. Το καθεστώς της βίζας και η συνέχιση της παραμονής της στην Αυστραλία εξαρτώνται πλέον από τη Δικαιοσύνη. Ανάλογα με το αποτέλεσμα, θα μπορούσε να απομακρυνθεί από τη χώρα, σύμφωνα με την ABF.

Ο διοικητής της ABF Τζάστιν Μπάθερστ είπε ότι η σύλληψη καταδεικνύει για την επιμέλεια των αξιωματικών της δύναμης και την πολυπλοκότητα της τεχνολογίας ανίχνευσης της χώρας.

«Υπόδειγμα» η Αυστραλία για την πολιτική ελέγχου των όπλων

Η Αυστραλία θεωρείται συχνά ως υπόδειγμα για το πώς ο αποφασιστικός έλεγχος των όπλων μπορεί να επιτύχει τη μείωση των θανάτων από πυροβόλα όπλα.

Η χώρα εφάρμοσε σαρωτικά μέτρα ελέγχου των όπλων, μετά τη δολοφονία 35 ατόμων στο Πορτ Άρθουρ της Τασμανίας από μοναχικό σκοπευτή τον Απρίλιο του 1996.

Τα τουφέκια ταχείας βολής και τα κυνηγετικά όπλα απαγορεύτηκαν, η άδεια κατόχου όπλου έγινε αυστηρότερη και τα εναπομείναντα πυροβόλα όπλα καταχωρήθηκαν σύμφωνα με ενιαία εθνικά πρότυπα παράλληλα με ένα εξαιρετικά επιτυχημένο σε εθνικό επίπεδο σύστημα εξαγοράς και αμνηστίας.

Η ένοπλη βία έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες είναι το μόνο έθνος στον κόσμο όπου τα πυροβόλα όπλα των πολιτών υπερτερούν αριθμητικά των ανθρώπων.

Στην Αυστραλία, υπάρχουν περίπου μόλις 14 όπλα για κάθε 100 άτομα, σε σύγκριση με 120 ανά 100 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έρευνα.

Οι ΗΠΑ έχουν επίσης περισσότερους θανάτους από ένοπλη βία από οποιαδήποτε άλλη ανεπτυγμένη χώρα κατά κεφαλήν. Το ποσοστό στις ΗΠΑ είναι οκτώ φορές μεγαλύτερο από ό,τι στον Καναδά, 22 φορές υψηλότερο από ό,τι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και 23 φορές μεγαλύτερο από ό,τι στην Αυστραλία, σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας (IHME) από το 2019.

(Με πληροφορίες του CNN)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ