Κοσμος

Κοσμηματοπώλης ενορχήστρωσε ληστεία 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων στο κατάστημά του

Πώς σχεδίασε την ένοπλη ληστεία με στόχο την εξαπάτηση ασφαλιστικής εταιρείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοσμηματοπώλης στο Σίδνεϊ κατηγορείται ότι κανόνισε ένοπλη ληστεία στο κατάστημά του, σε μια περίτεχνη προσπάθεια εξαπάτησης ασφαλιστικής εταιρείας.
Η ληστεία καταστήματος στο Σίδνεϊ ήταν απάτη, την οποία σχεδίασε ο ίδιος ο κοσμηματοπώλης © Unsplash

Κοσμηματοπώλης στο Σίδνεϊ κατηγορείται ότι κανόνισε ένοπλη ληστεία στο κατάστημά του, σε μια περίτεχνη προσπάθεια εξαπάτησης ασφαλιστικής εταιρείας.

Στη σύλληψη ενός κοσμηματοπώλη, ο οποίος κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε μια ένοπλη ληστεία στο ίδιο του το κατάστημα στο Σίδνεϊ με λεία 2,8 εκατ. δολάρια, προχώρησαν οι αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην Αυστραλία, τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 65χρονος κοσμηματοπώλης αρχικά είπε στις αρχές ότι ο ίδιος και μία υπάλληλος του καταστήματος απειλήθηκαν από δύο άνδρες, οι οποίοι εισήλθαν στο κατάστημα παριστάνοντας τους πελάτες τον Ιανουάριο.

Ένας από τους άνδρες φέρεται να κρατούσε μαχαίρι, ενώ ο δεύτερος ζήτησε να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο.

Οι δράστες φέρεται να έδεσαν χειροπόδαρα τον κοσμηματοπώλη και την υπάλληλο του καταστήματος, ενώ διέφυγαν από το κατάστημα με μια μεγάλη συλλογή κοσμημάτων.

Τον περασμένο μήνα, η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα για την υπόθεση. Ωστόσο, από την έρευνα προέκυψε ότι τελικώς η ληστεία ήταν απάτη, την οποία σχεδίασε ο ίδιος ο κοσμηματοπώλης, σε μια περίτεχνη προσπάθεια εξαπάτησης της ασφαλιστικής του εταιρείας.

Ο υπάλληλος του καταστήματος, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά κατά τη ληστεία, δεν γνώριζε για την ύπαρξη του σχεδίου, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για πραγματική ληστεία.

(Με πληροφορίες του Guardian)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ