Κοσμος

Credit Suisse: 68,6 δισ. δολάρια έχουν «σηκώσει» οι καταθέτες από τον Ιανουάριο

Ολοκληρώνεται άμεσα η εξαγορά από την UBS

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εξαγορά της Credit Suisse από την UBS: Έντονες επικρίσεις στην Ελβετία
© EPA/MICHAEL BUHOLZER

Credit Suisse: 68,6 δισ. δολάρια έχουν «σηκώσει» οι καταθέτες από τον Ιανουάριο - Ολοκληρώνεται άμεσα η εξαγορά από την UBS

Ο υπό κατάρρευση τραπεζικός κολοσσός Credit Suisse ανέφερε ότι 61,2 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (55,2 δισεκατομμύρια λίρες, 68,6 δισεκατομμύρια δολάρια) αναλήφθηκαν από την τράπεζα τους πρώτους τρεις μήνες του έτους.

Η αναγκαστική πώλησή της στην αντίπαλη ελβετική τράπεζα UBS αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα. Και αυτό συνέβαλε ακόμα περισσότερο στην απομάκρυνση καταθέσεων και κεφαλαίων από την τράπεζα.

Η ναυαρχίδα της Credit Suisse, το τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, είδε τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειριζόταν να μειώνονται στα 502,5 δισεκατομμύρια φράγκα στο τέλος Μαρτίου, σχεδόν 29% χαμηλότερα από την ίδια περίοδο πέρυσι, ανέφερε η Credit Suisse σε ανακοίνωσή της.

«Αυτές οι εκροές έχουν μετριαστεί, αλλά δεν έχουν ακόμη αντιστραφεί από τις 24 Απριλίου 2023», πρόσθεσε.

Οι πελάτες της Credit Suisse άρχισαν να αποσύρουν χρήματα από την τράπεζα αφού αυτή βρέθηκε στο επίκεντρο της αναταραχής της αγοράς που ακολούθησε τις καταρρεύσεις της Silicon Valley Bank και της Signature Bank στις ΗΠΑ τον Μάρτιο.

Στην Ελβετία, βέβαια, οι αρχές συνέταξαν ένα πακέτο διάσωσης για την Credit Suisse. Κι αυτό περιελάμβανε οικονομικές εγγυήσεις άνω των 200 δισεκατομμυρίων φράγκων και είδε την UBS να συμφωνεί να αναλάβει την Credit Suisse.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ