Ελλαδα

Σε σοβαρή κατάσταση οι δύο νεαροί που τραυματίστηκαν στο τροχαίο δυστύχημα στον Πλαταμώνα

Νεκρός 19χρονος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τροχαίο δυστύχημα στον Πλαταμώνα - Κατεστραμμένο λεωφορείο
© thestival.gr

Πλαταμώνας - Τροχαίο δυστύχημα: Στο χειρουργείο δύο άτομα - Σοβαρή η κατάστασή τους - Νεκρός 19χρονος

Σε σοβαρή κατάσταση εξακολουθούν να νοσηλεύονται οι δύο από τους τραυματίες του τροχαίου δυστυχήματος στον Πλαταμώνα Πιερίας.

Οι δύο νεαροί ηλικίας 23 και 28 ετών υποβλήθηκαν σε χειρουργείο, καθώς έχουν υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο 23χρονος είναι σύμφωνα με τους γιατρούς σε πιο σοβαρή κατάσταση, καθώς λόγω τραυματισμών υποβλήθηκε ταυτόχρονα και σε ορθοπεδική επέμβαση. Τα πρώτα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα για την πορεία της υγείας και των δύο ατόμων.

Οι δύο τραυματίες του δυστυχήματος που έγινε στον Πλαταμώνα με την εμπλοκή λεωφορείου του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και στοίχησε τη ζωή σε έναν 19χρονο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις και εξήλθαν από τα χειρουργεία νωρίτερα το απόγευμα, ενώ συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cs4ogiv9hxpt)

Τροχαίο δυστύχημα στον Πλαταμώνα: Ελεύθερος ο οδηγός του λεωφορείου - Το χρονικό 

Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός του λεωφορείου το οποίο, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, προσέκρουσε σε ΙΧ στο 402,95 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Πλαταμώνα Πιερίας με συνέπεια τον θάνατο 19χρονου και τον τραυματισμό έξι ατόμων μεταξύ των οποίων και μία ανήλικη.

«Ο έμπειρος οδηγός του λεωφορείου μας, το οποίο ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα, αφέθηκε ελεύθερος από τον εισαγγελέα, καθώς δεν προέκυψε καμία παράβαση, από το αλκοτέστ (διαπιστώθηκε ποσότητα αλκοόλ ΜΗΔΈΝ) και όλα τα υπόλοιπα δεδομένα που εξετάστηκαν (κατάσταση λεωφορείου, ταχογράφος, κ.λπ.)», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης. Και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Αυτό που προέχει για την εταιρεία μας, είναι η ανάρρωση των συνανθρώπων μας. Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά τη βαθύτατη θλίψη μας για τον θάνατο ενός νέου παιδιού, από τους επιβαίνοντες στα δύο Ι. Χ. και την ευχή μας, να μη θρηνήσουμε ποτέ ξανά, θύμα της ασφάλτου».

Όπως ανακοινώθηκε, νωρίτερα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε βάρος του οδηγού του λεωφορείου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία ενώ προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Πιερίας.

Το λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, προσέκρουσε σε ΙΧ αυτοκίνητο που ήταν σε προσωρινή διακοπή πορείας στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), το οποίο στη συνέχεια προσέκρουσε σε ΙΧ που επίσης ήταν σε προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στη ΛΕΑ, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 19χρονου και τον τραυματισμό τριών ανδρών, που επέβαιναν στο πρώτο αυτοκίνητο. Επίσης τραυματίστηκαν και τρία άτομα, εκ των οποίων η μία ανήλικη, που επέβαιναν στο δεύτερο αυτοκίνητο.

Οι δύο από τους πέντε τραυματίες διακομίσθηκαν διασωληνωμένοι και με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Πρόκειται για έναν 23χρονο και έναν 28χρονο εκ των οποίων ο ένας χειρουργείται ενώ και ο δεύτερος θα χειρουργηθεί μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων στις οποίες υποβάλλεται.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cs4nw9wmfgsp)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ