Ελλαδα

Τροχαίο στον Πλαταμώνα: Ελεύθερος ο οδηγός του ΚΤΕΛ - Διασωληνωμένοι δύο τραυματίες

Το χρονικό του δυστυχήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το λεωφορείο των ΚΤΕΛ που ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο στον Πλαταμώνα
Το λεωφορείο των ΚΤΕΛ που ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο στον Πλαταμώνα © thestival.gr

Πλαταμώνας: Ελεύθερος ο οδηγός του λεωφορείου που ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα - Η κατάσταση της υγείας των τραυματιών

Ελεύθερος αφέθηκε ο οδηγός του λεωφορείου το οποίο, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, προσέκρουσε σε ΙΧ στο 402,95 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Πλαταμώνα Πιερίας με συνέπεια τον θάνατο 19χρονου και τον τραυματισμό έξι ατόμων μεταξύ των οποίων και μία ανήλικη.

«Ο έμπειρος οδηγός του λεωφορείου μας, το οποίο ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα, αφέθηκε ελεύθερος από τον εισαγγελέα, καθώς δεν προέκυψε καμία παράβαση, από το αλκοτέστ (διαπιστώθηκε ποσότητα αλκοόλ ΜΗΔΈΝ) και όλα τα υπόλοιπα δεδομένα που εξετάστηκαν (κατάσταση λεωφορείου, ταχογραφος, κλπ)», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση, η δικαιοσύνη θα αποδοθεί. Αυτό που προέχει, για την εταιρεία μας, είναι η ανάρρωση των συνανθρώπων μας. Εκφράζουμε για μια ακόμη φορά τη βαθύτατη θλίψη μας για το θάνατο ενός νέου παιδιού, από τους επιβαίνοντες στα δύο Ι. Χ. και την ευχή μας, να μη θρηνήσουμε ποτέ ξανά, θύμα της ασφάλτου».

Όπως ανακοινώθηκε, νωρίτερα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε βάρος του οδηγού του λεωφορείου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία ενώ προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Πιερίας.

ΝΕΏΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ο έμπειρος οδηγός του λεωφορείου μας, το οποίο ενεπλακη σε Τροχαίο δυστύχημα, αφέθηκε ελεύθερος από...

Posted by ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ on Sunday, April 23, 2023

Το χρονικό του δυστυχήματος

Το λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, προσέκρουσε σε ΙΧ αυτοκίνητο που ήταν σε προσωρινή διακοπή πορείας στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης, το οποίο στη συνέχεια προσέκρουσε σε ΙΧ που επίσης ήταν σε προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στη ΛΕΑ, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 19χρονου και τον τραυματισμό τριών ανδρών, που επέβαιναν στο πρώτο αυτοκίνητο.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Διώροφο λεωφορείο της εταιρείας μας, με 75 επιβάτες, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, εκτελώντας...

Posted by ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ on Saturday, April 22, 2023

Επίσης τραυματίστηκαν και τρία άτομα, εκ των οποίων η μία ανήλικη, που επέβαιναν στο δεύτερο αυτοκίνητο.

Οι δύο από τους πέντε τραυματίες διακομίσθηκαν διασωληνωμένοι και με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Πρόκειται για έναν 23χρονο και ένα 28χρονο εκ των οποίων ο ένας χειρουργείται ενώ και ο δεύτερος θα χειρουργηθεί μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων στις οποίες υποβάλλεται.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cs44xep5d5x5)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ