Κοσμος

Με ηλεκτρικά παράθυρα και κλιματισμό η άμαξα που θα μεταφέρει τον Κάρολο στην τελετή στέψης

Τα μοναδικά υλικά από τα οποία κατασκευάστηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
'Diamond Jubilee State Coach
© Youtube

Βρετανία - Στέψη Καρόλου: Η άμαξα για τη μεταφορά του στο Αβαείο - Τα υλικά κατασκευής και οι ανέσεις

Όλο και περισσότερες λεπτομέρειες για την τελετή στέψη του βασιλιά Καρόλου έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Το βασιλικό ζεύγος αναμένεται να μεταφερθεί από το Μπάκιγχαμ στο Αβαείο με μία υπερσύγχρονη άμαξα που ανήκει σχεδόν εννέα χρόνια τώρα στη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

Η συγκεκριμένη άμαξα περιλαμβάνει air condition, ηλεκτρικά παράθυρα και ειδικά αμορτισέρ. Όπως αναφέρει η επιμελήτρια της βασιλικής συλλογής, Σάλι Γκούντσερ, «είναι η πρώτη φορά που αυτή η άμαξα χρησιμοποιείται σε μια στέψη. Παραδόθηκε στη βασίλισσα Ελισάβετ το 2014 και χρησιμοποιήθηκε για τα εγκαίνια του κοινοβουλίου εκείνο το έτος, και σε κάποιες περιπτώσεις στη συνέχεια. Αλλά, φυσικά, δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να χρησιμοποιηθεί σε μια τόσο ιστορική και σημαντική περίσταση». 

Η άμαξα που κατασκευάστηκε για τα 60 χρόνια της Ελισάβετ στο θρόνο είναι καλυμμένη με περισσότερα από 400 φύλλα χρυσού και έχει πάνω της κομμάτια ξύλου από το σκάφος «Μαίρη Ρόουζ», τη ναυαρχίδα του στόλου του βασιλιά Ερρίκου του 8ου που βυθίστηκε το 1545. Στο σκαρί της βασιλικής άμαξας υπάρχουν κομματάκια ξύλου από τη μηλιά του Ισαάκ Νεύτωνα κάτω από την οποία εμπνεύστηκε τη θεωρία της βαρύτητας. Το μήκος της καρότσας ξεπερνά τα πεντέμισι μέτρα, έχει ύψος περίπου τρία μέτρα, ζυγίζει πάνω από τρεις τόνους και τη σέρνουν έξι άλογα.

King Charles' Royal Gold State Coach is being prepared for coronation day

Ο βασιλιάς Κάρολος θα φορέσει το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου βάρους 2,5 κιλών και θα φορέσει το δαχτυλίδι με τον σταυρό του Αγίου Γεωργίου, ενώ στην πομπή που θα ακολουθήσει θα κρατά ένα σκήπτρο και μια σφαίρα που αντιπροσωπεύει τη θρησκευτική εξουσία. Παράλληλα, η βασίλισσα Καμίλα θα φορέσει το στέμμα της Μαρίας του Τεκ, συζύγου του βασιλιά Γεωργίου του πέμπτου.

Στην τελετή έχουν προσκληθεί μόλις 2.000 άτομα. Μέσα σε όλα, έχει σχεδιαστεί και ένα νέο emoji που θα σηματοδοτήσει τους εορτασμούς της στέψης στα social media.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ