Κοσμος

Στέψη του βασιλιά Καρόλου: Η επίσημη πρόσκληση και τα σύμβολα

Ο «Πράσινος Άνθρωπος» και oι αναφορές στην αναγέννηση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασιλιάς Κάρολος
© EPA

Βασιλιάς Κάρολος - Στέψη: Η επίσημη πρόσκληση στη δημοσιότητα - Ο σχεδιαστής και τα παλαιότερα αρχεία που έρχονται στο φως

Η επίσημη πρόσκληση για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου δημοσιεύτηκε σήμερα στα social media της βρετανικής βασιλικής οικογένειας. 

Σχεδιασμένη από τον Andrew Jamieson, η πρόσκληση περιλαμβάνει τον «Πράσινο Άνθρωπο», μια αρχαία φιγούρα από τη βρετανική λαογραφία, σύμβολο της άνοιξης και της αναγέννησης. Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης τα εμβλήματα του Ηνωμένου Βασιλείου, ένα βρετανικό λιβάδι με αγριολούλουδα και άγρια ζωή, μαζί με τα οικόσημα.

Το 1953, ο πρίγκιπας τότε Κάρολος, έλαβε για ειδική εικονογραφημένη πρόσκληση για τη στέψη της μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

Η παλαιότερη πρόσκληση στέψης στα Βασιλικά Αρχεία είναι για τη στέψη του Βασιλιά Γεωργίου Γ' και της Βασίλισσας Σαρλότ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1761.

Επιπλέον, στο Twitter της βασιλικής οικογένειας δόθηκε στη δημοσιότητα εισιτήριο εισόδου στο Αβαείο του Γουέστμινστερ για τη στέψη του Βασιλιά Γεωργίου Δ' στις 19 Ιουλίου 1821. Πιστεύεται ότι σχεδιάστηκε από τον Sir William Congreve.

Για τη στέψη του βασιλιά Γουλιέλμου Δ' και της Βασίλισσας Αδελαΐδας στις 8 Σεπτεμβρίου 1831, η πρόσκληση είχε ένα πολύ απλό σχέδιο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ