Κοσμος

Ουκρανία: Η Ρωσία στρέφεται σε τακτικές «καμένης γης» στο Μπαχμούτ

Σφοδρές επιθέσεις με αεροπορικά χτυπήματα και βολές πυροβολικού

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ιδιαίτερα κρίσιμη η κατάσταση στο Μπαχμούτ - Τακτικές «καμένης γης» εφαρμόζουν οι Ρώσοι στην εμπόλεμη πόλη.

Ο διοικητής των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων δήλωσε σήμερα ότι τα ρωσικά στρατεύματα υιοθετούν τακτικές «καμένης γης» στην εμπόλεμη πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία και ότι καταστρέφουν κτίρια και θέσεις με αεροπορικά χτυπήματα και βολές πυροβολικού.

Η ρωσική επίθεση στο Μπαχμούτ, μια μικρή πόλη στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, αποτελεί το επίκεντρο της μεγαλύτερης μάχης από τότε που η Μόσχα εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

«Ο εχθρός γύρισε στις λεγόμενες τακτικές καμένης γης από τη Συρία. Καταστρέφει κτίρια και θέσεις με αεροπορικά χτυπήματα και πυρά πυροβολικού», δήλωσε ο στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκιι, διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η υπεράσπιση του Μπαχμούτ από τις ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζεται.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά ελεγχόμενη», δήλωσε, σύμφωνα με τα σχόλια που μεταδόθηκαν από το Στρατιωτικό Κέντρο Τύπου της Ουκρανίας.

Ο ίδιος δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις φέρνουν ειδικές δυνάμεις και μονάδες αεροπορικής επίθεσης για να βοηθήσουν στην επίθεσή τους στην πόλη καθώς τα μέλη της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner έχουν «εξουθενωθεί».

Το Reuters δεν ήταν σε θέση για διασταυρώσει ανεξάρτητα την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.