- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Qatargate: Αποφυλακίζεται με βραχιολάκι o Πιερ Αντόνιο Παντσέρι
Η απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης
Qatargate: Ελεύθερος ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι - Θα φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι - Τις επόμενες ημέρες θα αποφυλακιστεί
Η βελγική δικαιοσύνη αποφάσισε την αποφυλάκιση με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, του Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι, του φερόμενου ως εγκεφάλου της υπόθεσης Qatargate.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ένας εκ των δικηγόρων του Παντσέρι, ο Λορέν Κενς, το προδικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την αποφυλάκιση του πελάτη του με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Ο δικηγόρος διευκρίνισε ότι ο Παντσέρι δεν θα αποφυλακιστεί σήμερα, αλλά εντός των επόμενων ημερών.
Σημειώνεται ότι η αποφυλάκιση του 67χρονου πρώην Ιταλού ευρωβουλευτή, Παντσέρι, πραγματοποιείται, βάσει των όσων προέβλεπε η συμφωνία μεταμέλειας που είχε υπογράψει τον Ιανουάριο με τη βελγική δικαιοσύνη. Ο Παντσέρι συνελήφθη στις 9 Δεκεμβρίου 2022 και είναι προφυλακισμένος στις φυλακές του Σεν Ζιλ στο Βέλγιο, περίπου τέσσερις μήνες.
Στις 13 Απριλίου το προδικαστικό συμβούλιο θα επανεξετάσει το αίτημα της Εύας Καϊλή για αποφυλάκιση.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera δημοσίευσε αποσπάσματα από τη συνομιλία της Εύας Καϊλή με την ευρωβουλευτή του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Deborah Bergamini.
«Είμαι αθώα, θα το αποδείξω. Αλλά δεν αισθάνομαι θύμα, αισθάνομαι τρόπαιο. Τρόπαιο μιας πολιτικής δίωξης, μέρος της οποίας είναι μια προκατάληψη εναντίον βουλευτών και πολιτικών από τη νότια Ευρώπη», φέρεται να δήλωσε η Εύα Καϊλή μέσα από τις φυλακές. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Ιταλία, Κρίσιαν Μαυρή, η εφημερίδα αναφέρεται στο γεγονός ότι η Εύα Καϊλή «ευχαρίστησε την επισκέπτριά της για το θάρρος της», εφόσον υπογράμμισε πως είναι η πρώτη βουλευτής που ήρθε στις φυλακές για να δει πώς είναι.
«Τις πρώτες έξι εβδομάδες σκέφτηκα την αυτοκτονία. Αρκετές φορές» και «ο Παντσέρι ήταν πολύ χειριστικός με τον σύντροφό μου» φέρεται να είπε η Εύα Καϊλή στη Deborah Bergamini. Σύμφωνα με την Corriere della Sera, η ευρωβουλευτής Bergamini μιλά για «ακλόνητο τεκμήριο αθωότητας» το οποίο «πρέπει να ισχύει για όλους» και υπογράμμισε πως «η κόρη της (Καϊλή) δεν φταίει. Αντιθέτως, βιώνει μια διαλυμένη στοργή που θα έχει συνέπειες στη ζωή της», ενώ η εφημερίδα προσθέτει πως η Καϊλή «μελετά γαλλικά και ολλανδικά» εφόσον δήλωσε πως στο τέλος της υπόθεσης θέλει να ασχοληθεί ξανά με την πολιτική.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, στη συνάντηση που έγινε τα τέλη Μαρτίου στις φυλακές Χάρεν, η Εύα Καϊλή εμφανίστηκε με τζιν, αθλητικά παπούτσια και το λευκό πουκάμισο και το πράσινο γιλέκο που φορούν οι κρατούμενοι και οι κρατούμενες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θα εκδικηθούμε τον χαμό του πατέρα μου», λέει ο Μοτζτάμπα
Η Kauana Bilhar σχεδίαζε να επιστρέψει στην πατρίδα της, ωστόσο το ταξίδι της επιστροφής δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ
315 θύματα δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη
«Τις κάνω κάθε έξι μήνες, είναι απολύτως τέλειες», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η ανάρτηση του βουλευτή από την Καλιφόρνια, Ρο Κάνα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από τον Νορβηγό πρωθυπουργό να του μεταφέρει χαιρετισμούς
Οργή του προέδρου των ΗΠΑ για δημοσίευμα της εφημερίδας
Ακόμη 12 άτομα χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη για διάφορους τραυματισμούς
Οι Αρχές δεν έχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν πως η δολοφονία σχετίζεται με τρομοκρατία ή είχε πολιτικά κίνητρα
Τουλάχιστον 12 οι νεκροί - Εκατοντάδες πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες
Καρέ καρέ οι ουκρανικές επιθέσεις
«Απαίτηση του έθνους η εκδίκηση»
«Έχω αφήσει σαφείς οδηγίες»
Κατέρρευσε για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα το εθνικό δίκτυο ηλεκτρισμού
Η μεγαλύτερη πρόκληση της ανθρωπότητας δεν είναι η αύξηση ή η μείωση των αριθμών. Είναι η ποιότητα της συνύπαρξης
Διεθνής αναγνώριση ως μια προσωπικότητας -σύμβολο στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Για περισσότερα από 70 χρόνια έζησε δίπλα στη συσκευή που της έσωσε τη ζωή
Το κίνητρο δεν ήταν πολιτικό, ούτε τρομοκρατικό, λέει η αστυνομία
Το βίντεο της σύλληψης
Η 78χρονη βρέθηκε μέσα στο σπίτι της με πολλά τραύματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.