Πολιτικη & Οικονομια

Αποφυλακίστηκε με ηλεκτρονικό βραχιολάκι η Εύα Καϊλή - «Συνεχίζεται ο αγώνας με αποφασιστικότητα»

Θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εύα Καϊλή
© Theodore Manolopoulos / SOOC

Qatargate: Εκτός φυλακής η Εύα Καϊλή - Με ηλεκτρονικό βραχιολάκι και κατ’ οίκον περιορισμό - Οι πρώτες δηλώσεις της

Αποφυλακίστηκε, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, η Εύα Καϊλή φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης.

Η κα Καϊλή έφυγε από τις φυλακές του Χάρεν, όπου βρισκόταν προφυλακισμένη για 4 μήνες, συνοδευόμενη από τον συνήγορο της Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα είμαι με την κόρη μου, ο αγώνας συνεχίζεται με αποφασιστικότητα από τους δικηγόρους μου», ήταν τα πρώτα της λόγια στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή της στο σπίτι της όπου θα παραμείνει σε κατ' οίκον περιορισμό.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crwcqurf4a29)

Στην απόφαση για αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή αναφέρθηκε εχθές ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, κάνοντας λόγω για στοιχεία που στηρίζουν την αθωότητά της για το σκάνδαλο Qatargate.

Σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ότι οι δεσμίδες των χρημάτων που υπήρχαν στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή δεν είχαν πάνω τα δακτυλικά της αποτυπώματα. «Μου θύμισε την παλιά Εύα Καϊλή, είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση και περιμένει να αποφυλακιστεί προκειμένου να πάρει αγκαλιά την κόρη της», είπε επίσης ο δικηγόρος της. Και συνέχισε: «Άντεξε βασανιστήρια για 16 συνεχόμενες ώρες που άλλος δεν θα άντεχε και θα λύγιζε και θα μαρτυρούσε εγκλήματα τα οποία δεν έχει κάνει».

Οι βελγικές αρχές σημειώνουν ότι η αποφυλάκιση δεν σημαίνει αθώωση.

Σε δηλώσεις του ο καθηγητής ποινικού δικαίου στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Louvain στο Βέλγιο, Κριστιάν Ντε Βάλεκνερ, τόνισε πως η αποφυλάκιση της Εύας Καϊλή για την υπόθεση Qatargate «δεν προϋποθέτει ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί».

Στο Βέλγιο, όπως ανέφερε στο Politico, η αποφυλάκιση υπό ηλεκτρονική επιτήρηση θεωρείται «παράταση του εντάλματος σύλληψης, αλλά με τη μόνη διαφορά ότι το ένταλμα δεν εκτελείται σε φυλακή».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ